20/01/2019 10:16:44

Οι βασικές απαιτήσεις της Άγκυρας - Ζητά μέχρι και 20 δις ευρώ και κατάργηση βίζας

Οι βασικές απαιτήσεις της Άγκυρας - Ζητά μέχρι και 20 δις ευρώ και κατάργηση βίζας - Media

 

Ένα παζάρι με εκατέρωθεν απαιτήσεις και υποχωρήσεις διαδραματίζεται στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής Τουρκίας - Ε.Ε. και στο παρασκήνιό της.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Τουρκία δίνει περισσότερα αυξάνοντας παράλληλα και τις δικές της απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μπορεί να δέχεται την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών, ωστόσο ζητά περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι τουρκικές απαιτήσεις έφτασαν μέχρι και τα 20 δις ευρώ!

Παράλληλά η γειτονική χώρα ζητά να την κατάργηση βίζας για τα κράτη της Ε.Ε. από τον Ιούνιο, αντί της προγραμματισμένης για τον Οκτώβριο αξιολόγησης των προπαρασκευαστικών μέτρων που υποτίθεται πως πρέπει να λάβει.

Για το θέμα αυτό, το Βερολίνο και μια σειρά κυβερνήσεων εμφανίζονται έτοιμες να το δεχτούν, εφόσον η Τουρκία υιοθετήσει βιομετρικά διαβατήρια και αναθεωρήσει την διαδικασία βίζας προς άλλα μουσουλμανικά κράτη.

Τέλος, η Τουρκία ζητά την επιτάχυνση της ενταξιακής της διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.