search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:30
MENU CLOSE

«Μας είπαν να πέσουμε στο έδαφος και τότε αμόλησαν σκυλιά»: Καταγγελίες-σοκ προσφύγων για την αστυνομία της ΠΓΔΜ

07.03.2016 17:55
Συγκλονίζει τυφλός σκύλος που διάνυσε 25 χιλιόμετρα για να ξαναβρεί τον άνθρωπο που τον φρόντιζε - Media

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και να βρεθούν στο έδαφος της ΠΓΔΜ για τη βάναυση μεταχείρισή τους από την αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Όπως κατήγγειλε πρόσφυγας στη τηλεόραση του Alpha, Σκοπιανοί συνοριοφύλακες τού επιτέθηκαν εκδικητικά καθώς πέρασε νόμιμα τα σύνορα, είχε πρωτοστατήσει ωστόσο στις διαμαρτυρίες ζητώντας άνοιγμα των συνόρων.

Οι συνοριοφύλακες τον οδήγησαν σε ένα ειδικό δωμάτιο, τον χτύπησαν βάναυσα και στη συνέχεια τον έστειλαν πίσω στα σύνορα.

«Μπήκαμε στο δωμάτιο και μας είπαν να βγάλουμε όλα μας τα ρούχα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Alpha. «Μετά μας ρώτησαν γιατί άνοιξαν τα σύνορα στην Ελλάδα. Μας κλωτσούσαν ασταμάτητα. Κλώτσησαν το κεφάλι μου. Με χτυπούσαν παντού με τα γκλοπ.»

Απ’ ότι φαίνεται όμως οι σκοπιανοί συνοριοφύλακες δεν αρκούνται μόνο στους ξυλοδαρμούς. Σύμφωνα πάντα με όσα κατήγγειλαν πρόσφυγες στον Alpha, υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες οι αστυνομικοί αμόλησαν σκυλιά, τα οποία τους επιτέθηκαν.

«Μας είπαν να πέσουμε στο έδαφος. Πέσαμε στο έδαφος και τότε άφησαν ελεύθερα τα σκυλιά. Κάποιους τους δάγκωσαν. Όση ώρα είμασταν στο έδαφος μας κλωτσούσαν συνεχώς. Ένας αστυνομικός πίεζε το κεφάλι μου με το πόδι του στο έδαφος. Άλλος έβγαζε φωτογραφίες», κατήγγειλε Σύρος πρόσφυγας. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha ΕΔΩ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:29