search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Σύσταση προκαταρκτικής για την υπόθεση των υποβρυχίων αποφάσισε η Βουλή

28.04.2011 15:49
Σύσταση προκαταρκτικής για την υπόθεση των υποβρυχίων αποφάσισε η Βουλή - Media

Me 226 ψήφους υπέρ η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρύχιων με ελεγχόμενο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Me 226 ψήφους υπέρ η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρύχιων με ελεγχόμενο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην ψηφοφορία υπήρχαν 9 κατά, 9 «παρών», 1 λευκό, 5 άκυρα, ενώ απουσίασαν το ΛΑΟΣ, η Ντόρα Μπακογιάννη και οι τρεις βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτήν, και οι βουλευτές που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει την Πέμπτη επιστολές στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκείμενου να ορίσουν τους βουλευτές που θα είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής η οποία θα πρέπει να καταθέσει το πόρισμά της στις 6 Ιουνίου.

Νωρίτερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων ότι «δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι» και σημείωσε ότι «είμαι εδώ ως μάρτυρας για να δώσω τη δική μου αλήθεια».

Ο πρώην υπουργός μίλησε για λάσπη και συκοφαντίες, επισημαίνοντας ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατατέθηκε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη -σε έναν πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό.

«Η συνείδηση μου η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη μου την πολιτική διαδρομή ήμουν πάντα παρών και όχι απών. Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ τις προοδευτικές πολιτικές, το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις, στις οποίες οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε» ανέφερε επίσης ο πρώην υπουργός.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση και για μεθοδεύσεις προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές και οι ένοχοι να κρύψουν τα ίχνη τους, ενώ απευθυνόμενος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατέθεσε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη.

«Σκοπός τους είναι να στηθεί ένα Κολοσσαίο με στόχο με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων» είπε ο πρώην υπουργός και σημείωσε όμως ότι «κανένα παρασκήνιο δεν θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι, κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει στο απυρόβλητο».

«Νοιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη» ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος καθώς «βλέπω και την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος διερωτήθηκε αν υπάρχει πραγματική βούληση να διερευνηθεί όλη η υπόθεση των υποβρυχίων για να εντοπιστούν όλες οι έκνομες καταστάσεις και τόνισε ότι «αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν όλα αυτά όφειλαν να διερευνήσουν το θέμα στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50