search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Πρωτοβουλία ευρωπαϊκών Κ.Κ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1908
17-03-2016
19.03.2016 04:00
kke-37.jpg

Καταδικάζουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. και στέκονται στο πλευρό των προσφύγων

Καταδικάζουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. και στέκονται στο πλευρό των προσφύγων

Παρά τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται ή προωθούνται στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της, η σκιά του προσφυγικού καλύπτει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά.
 
Σε πολλές χώρες τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά κόμματα που προέκυψαν από το ξέσπασμα της κρίσης περίμεναν μια τέτοια κατάσταση για να προωθήσουν την ατζέντα τους, ενώ άλλα βρίσκονται ήδη να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις κάνοντας τη ζωή κυρίως των προσφύγων ακόμα πιο δύσκολη.
 
Σ’ αυτές τις συνθήκες, τέσσερα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα δύο χωρών (Ελλάδας και Τουρκίας) που αποτελούν «πύλες» εισόδου στην Ευρώπη των προσφύγων και τα δύο χωρών (Δανίας και Σουηδίας) που αποτελούν δύο από τους τελικούς «προορισμούς» αυτών των ανθρώπων, κάλεσαν σε μια κοινή πρωτοβουλία, ανοιχτή για υπογραφή κι από τα άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα όλου του κόσμου.
 
Σε αυτήν την πρωτοβουλία, στην οποία το ΚΚΕ πρωτοστατεί, καταδικάζεται «η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι στους οποίους κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι σύμμαχοί τους, όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, η εγκληματική δράση των οποίων έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες».
 
Την ίδια ώρα καταδικάζονται «η Ε.Ε. και οι αστικές κυβερνήσεις που ακολουθούν μια πολιτική αστυνομικής – στρατιωτικής καταστολής των προσφύγων, που προσπαθούν να διασωθούν από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τα δουλεμπορικά κυκλώματα»
.
Το κοινό ανακοινωθέν των Κομμουνιστικών Κομμάτων καλεί σε «ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της λαϊκής αλληλεγγύης στους λαούς – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».
 
Η παρουσία του ΠΑΜΕ
Εν τω μεταξύ καθημερινή είναι η παρουσία των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στους χώρους όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η συμβολή του ΠΑΜΕ δεν εξαντλείται στην παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται καθημερινά στις έδρες των συνδικάτων, σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναβαθμισμένη και συμπεριλαμβάνει ακόμα και εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών. 
 
Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να οικειοποιηθεί την απλόχερη αλληλεγγύη που έχει δείξει ο λαός στους πρόσφυγες «για να ξεπλύνει τη συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ευθύνες της για το δράμα των προσφύγων».
 
Ποια πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ; «Καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια των κυβερνητικών επιτελείων είναι η ένταση της προσπάθειας να υπάρξει οργανωμένη συμπαράσταση στους ξεριζωμένους από τα Συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές, να δυναμώσει η πίεση στην κυβέρνηση για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων, να πάρει αγωνιστική – ταξική απάντηση η πολιτική που ξεριζώνει λαούς από τις πατρίδες τους, με τον ίδιο τρόπο που στη χώρα μας τσακίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:21