search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:46
MENU CLOSE

91χρονη πήρε το διδακτορικό της μετά από 30 χρόνια

17.03.2016 12:49
91χρονη πήρε το διδακτορικό της μετά από 30 χρόνια - Media

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και το ίδιο ισχύει για τη δουλειά που απαιτείται για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής.

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και το ίδιο ισχύει για τη δουλειά που απαιτείται για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής. Η Γαλλίδα Κολέτ Μπουρλιέ υποστήριξε στην ηλικία των 91 ετών τη διατριβή της και πήρε, μετά από 30 χρόνια, τον τίτλο. 

Η διατριβή υποστηρίχθηκε στη Μπεζανσόν της Γαλλίας και το θέμα που είχε επιλέξει  ήταν οι «μετανάστες εργαζόμενοι στη Μπεζανσόν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα».  Η Κολέτ γεννήθηκε στη Λυών το 1925, δούλεψε ως δασκάλα και ξεκίνησε τη διατριβή της λίγο πριν βγει στη σύνταξη. 

«Κράτησε τόσα χρόνια επειδή έκανα συνεχώς διαλείμματα» εξήγησε στην επιτροπή η 91χρονη όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο νυν επιβλέπων καθηγητής, Σέρζ Ορμό, εξήγησε ότι από πολλές απόψεις ήταν μία «ασυνήθιστη φοιτήτρια», καθότι « η Κολέτ είναι πιθανότατα ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια κάθε προσέγγισης του θέματος και είναι σε θέση να τις συνδυάσει» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:46