search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

24.03.2016 13:21
Κουρουμπλής: Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο - Media

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

 

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «Ο εκλογικός νόμος είναι μια υπόθεση που μπορείς να εμπεδώσεις τον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στις λειτουργίες της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα ο εκλογικός νόμος γίνονταν κάθε φορά με βάση τι συνέφερε το κόμμα που κυβερνούσε. Εμείς έχουμε ένα βασικό στόχο: Ο εκλογικός νόμος να φέρει δημοκρατικές ανατροπές και να προκαλέσει το ενδιαφέρον όσων απέχουν – και απέχει το 40% ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, που αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την πολιτική. Αυτούς θέλουμε να τους προτρέψουμε να συμμετέχουν και όχι να τους αποτρέψουμε, με νομοθετήματα σκοπιμοτήτων.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε «Γι’ αυτό, ο στόχος μας είναι να μην αιφνιδιάσουμε κανέναν και να το φέρουμε πρώιμα. Τελειώνοντας τώρα την διαπραγμάτευση, θα ανοίξουμε την υπόθεση και θα ξεκινήσει ένας δημιουργικός διάλογος με αρχές».

Επίσης, ανέφερε ότι «Πρέπει να μπει στο τραπέζι το “σπάσιμο” των μεγάλων περιφερειών. Πρέπει, επίσης, να μπει σε μια δίκαιη βάση που να μην δημιουργεί παράπονα ότι έχει εκτρωματικά φαινόμενα. Π.χ. υπήρχαν νομοί που το πρώτο κόμμα έπαιρνε όλους τους βουλευτές. ‘Η το άλλο παράδοξο όπου σε κάποιους νομούς, το δεύτερο κόμμα δεν έβγαζε βουλευτή και έβγαζε το τρίτο κόμμα. Αυτά πρέπει να αποκατασταθούν γιατί πρέπει να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δημοκρατικής λειτουργίας. Επίσης είναι οι θητείες, οι προκριματικές εκλογές και πολλά άλλα. Γιατί, πιστεύω, ότι η έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας είναι η αιτία πολλών παθογενειών όλα αυτά τα χρόνια, στα συστημικά κόμματα, στραγγάλιζαν κάθε πρόσωπο που αμφισβητούσε την κυριαρχία του αρχηγού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:59