search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:51
MENU CLOSE

Παππάς: Σημερινοί υπόδικοι επί κυβέρνησης ΝΔ «μοίραζαν» διαφημιστικά κονδύλια

29.03.2016 14:24
Παππάς: Σημερινοί υπόδικοι επί κυβέρνησης ΝΔ «μοίραζαν» διαφημιστικά κονδύλια - Media

Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών.

 

Σφοδρή επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών.

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι οι σημερινοί υπόδικοι είχαν τοποθετηθεί, επί κυβέρνησης ΝΔ, σε θέσεις-κλειδιά ΔΕΚΟ και τραπεζών, μέσω των οποίων “μοίραζαν” διαφημιστικά κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ή ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ. Η προνομιακή τους αντιμετώπιση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έστελνε, ταυτόχρονα, το μήνυμα σε όλη την αγορά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι απολάμβαναν υψηλής πολιτικής προστασίας», τονίζει ο Νίκος Παππάς, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών.  

Εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι «το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν προέκυψε ούτε από παρθενογένεση, ούτε είναι χτεσινό. Η δράση του είναι γνωστή, στα πολιτικά, δημοσιογραφικά και επιχειρηματικά γραφεία, εδώ και πολλά χρόνια. Η απάντηση στην απορία γιατί το κύκλωμα αφέθηκε επί μακρόν να δρα ανενόχλητο δεν μπορεί παρά να αναζητηθεί στην πολιτική προστασία που απολάμβανε όλο το προηγούμενο διάστημα». Συμπληρώνει μάλιστα ο υπουργός στην απάντηση του ότι «η Δικαιοσύνη και η ΕΛ.ΑΣ έχουν αφεθεί να αναπνεύσουν, να κάνουν απερίσπαστες τη δουλειά τους. Μακριά από πιέσεις πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Στρέφοντας τα «βέλη» του προς το κόμμα του Λευτέρη Αυγενάκη, ο Νίκος Παππάς τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η «ΝΔ είναι αυτή που καλείται, πλέον, να δώσει εξηγήσεις για τις στενές οικονομικές και πολιτικές – όπως καταγράφονται σε δημοσιεύματα – σχέσεις της με το κύκλωμα των εκβιαστών, να ερευνήσει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα ονόματα των στελεχών της τα οποία διατηρούσαν αυτές τις επαφές και κατά πόσον αυτά τα πρόσωπα διατηρούν και σήμερα θέσεις (ενδεχομένως και στην ηγετική ομάδα;) του κόμματος».  

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά «οι αποκαλύψεις σχετικά με τη σειρά τιμολογίων που είχε εκδώσει ο υπόδικος για εκβιασμό εκδότης στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ προκαλούν απορίες στις οποίες πρέπει να απαντήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα, δεδομένων των μεγάλων ποσών στα οποία αφορούν αυτά, αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για συνεχόμενα τιμολόγια, καταδεικνύοντας μόνιμη σχέση συνεργασίας», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:51