24/01/2019 07:47:25

Πρωθυπουργική εντολή για άμεση εκκένωση του Πειραιά από πρόσφυγες

AP: Οι πρόσφυγες έχουν διορία 2 εβδομάδων να φύγουν εθελοντικά από τον Πειραιά, αλλιώς... - Media

 

Στην άμεση εκκένωση του Λιμανιού του Πειραιά, από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και την μεταφορά τους ανάλογα με την περίπτωση σε κέντρα φιλοξενίας ή κράτησης, φαίνεται πως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του «Π». Το σχέδιο αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το Σαββατοκύριακο, κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί για τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι την διεκπεραίωσή του.

«Συναγερμός» εν τω μεταξύ έχει σημάνει στον Ελαιώνα και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π» ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στον σχεδιασμό της Πολιτείας για την εκκένωση του Πειραιά αποτελεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι έστειλαν ορισμένους από τους μαχαιροβγάλτες και πρωταίτιους των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι, αντί για τα κέντρα κράτησης στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός βέβαια είναι αποκλειστικά για ευάλωτες ομάδες προσφύγων όπως γυναικόπαιδα και πολυμελείς οικογένειες. Αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη και προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια ο επικεφαλής του Ελληνικού Φόρουμ για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Αφγανικής Κοινότητας, ζήτησαν να απαγορευτεί η είσοδος στα συγκεκριμένα άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.