search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Σκληρή και ειρωνική απάντηση Μαξίμου στα “ΝΕΑ”: Άνθρακες ο θησαυρός

05.04.2016 09:08
Σκληρή και ειρωνική απάντηση Μαξίμου στα "ΝΕΑ": Άνθρακες ο θησαυρός - Media

Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες συμμετοχή του σε εταιρεία έως το 2010. 

 

Σκληρή ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες συμμετοχή του σε εταιρεία έως το 2010. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και εταιρείες στην οποία μετείχαν ως εταίροι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο η εταιρεία συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιο του στην αδελφή του στις αρχές του 2010 λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής- ωστόσο η συμμετοχή του δεν εμφανίζεται στα δημοσιοποιημένα πόθεν έσχες του. Ο Νίκος Παπάς παρέμεινε και μετά τη μετακόμιση του στο Μαξίμου.

Η εταιρεία, με άγνωστη λοιπή δραστηριότητα εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα που προκάλεσε την «οργή» του Μαξίμου, που λίγη ώρα αργότερα απάντησε με ανακοίνωση με τίτλο «Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας». Σε αυτή γίνεται επίθεση στον Σταύρο Ψυχάρη και χαρακτηρίζεται «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς, όπως τονίζεται, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχαν δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εταιρία.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

Για το δημοσίευμα απάντησε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καραμάνος.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως ” Το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» αναπαράγει για τρίτη φορά, παίρνοντας τη σκυτάλη από εξίσου παραπλανητικά δημοσιεύματα του 2009 και του 2012, το ίδιο ψεύδος.

Πρόκειται για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην παραποίηση της πραγματικότητας και σχετίζονται με τη δραστηριότητά μου στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρία που διατηρούσα, ιδρύθηκε το 2007 και λύθηκε το 2015, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Όλα τα σχετικά στοιχεία είναι δηλωμένα και αναρτημένα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τις οποίες υπέβαλα το 2014 και το 2015 μετά την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος.

Μια απλή επικοινωνία της εφημερίδας μαζί μου θα ήταν αρκετή για την παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Όμως είναι φανερό, ότι και το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ δεν αφορά το λειτούργημα της ενημέρωσης αλλά τη ρυπαρογραφία, στην οποία επιδίδεται πλέον καθημερινά η συγκεκριμένη εφημερίδα, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Η κατάπτωση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη , αν κανείς παρακολουθήσει τον τρόπο που πλέον πολιτεύεται και δεν πληροφορεί αλλά εμπαθώς παραπληροφορεί η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Η οποία διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία του φθηνού ζεϊμπέκικου της «δημοσιογραφίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50