search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Τα Panama Papers «έριξαν» τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας

05.04.2016 13:46
Τα Panama Papers «έριξαν» τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας - Media

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου, αφού η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης

 

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου, αφού η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη διαρροή των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» και αγγίζει τον πρωθυπουργό.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκουνλάουγκσον, ο πρόεδρος της Ισλανδίας Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον είπε ότι ο ίδιος θέλει να συζητήσει με τους ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας προτού λάβει κάποια απόφαση για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Την Δευτέρα η αντιπολίτευση υπέβαλε πρόταση μομφής και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, διαμαρτυρόμενοι γιατί, όπως υποστηρίζουν, ο Γκουνλάουγκσον δεν είχε δηλώσει μια εξωχώρια εταιρεία που είχε ιδρύσει, από κοινού με τη σύζυγό του, προκειμένου να διαχειρίζεται την περιουσία που κληρονόμησε η τελευταία από τον πατέρα της.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50