search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:35
MENU CLOSE

«Παιχνίδια θανάτου» πρακτόρων στην Τουρκία – Ποιοι εξολοθρεύουν μαζικά Τσετσένους αυτονομιστές;

13.04.2016 15:26
«Παιχνίδια θανάτου» πρακτόρων στην Τουρκία – Ποιοι εξολοθρεύουν μαζικά Τσετσένους αυτονομιστές;  - Media

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν διαφύγει μετά τον πόλεμο της Τσετσενίας με τη Ρωσία και μένουν στην Τουρκία. Τελευταία όμως πολλοί από αυτούς βρίσκονται δολοφονημένοι…

 

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν διαφύγει μετά τον πόλεμο της Τσετσενίας με τη Ρωσία και μένουν στην Τουρκία. Τελευταία όμως πολλοί από αυτούς βρίσκονται δολοφονημένοι…

Δύο Ρώσοι πράκτορες συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι σκότωσαν έναν Τσετσένο αυτονομιστή ηγέτη πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Habertürk.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 8 Απριλίου μετά από επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών ενώ ετοιμάζονταν για μια άλλη επιχείρηση, η φύση της οποίας δεν διευκρινίστηκε, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο Ρώσοι, που είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, αρνήθηκαν να μιλήσουν στις ανακριτικές αρχές. Κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν τον Τσετσένο Βαχίντ Εντελγκίριεφ μέσα σε ένα αυτοκίνητο, την 1η Νοεμβρίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες και στικάκια που περιείχαν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας, χώρους στάθμευσης και πινακίδες αυτοκινήτων.

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία μετά τους δύο πολέμους της Τσετσενίας, τη δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί πολλοί από αυτούς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα εγκλήματα δεν έχουν διαλευκανθεί. Τον Μάιο του 2013 ένας Τσετσένος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο γραφείο του στην Άγκυρα ενώ το 2011 τρεις άλλοι πυροβολήθηκαν μέρα μεσημέρι σε έναν δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50