search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Μην τρώτε τις έτοιμες σάλτσες μας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, προειδοποιεί η Uncle Ben’s!

15.04.2016 13:59
Μην τρώτε τις έτοιμες σάλτσες μας περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα, προειδοποιεί η Uncle Ben’s! - Media

Σε τρόφιμα που μπορούν να καταναλώνονται καθημερινά και σε εκείνα που δεν πρέπει να υπάρχουν στο οικογενειακό τραπέζι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα κατατάσσει τα προϊόντα της η Mars.

Ο κολοσσός της βιομηχανίας τροφίμων στην οποία ανήκουν δημοφιλείς μάρκες όπως η Dolmio, η Masterfoods αλλά και η Uncle Ben’s ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα της που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο περιστασιακά. Από τα προϊόντα αυτά το πλέον διαδεδομένο στην Ελλάδα είναι οι έτοιμες σάλτσες της Uncle Ben’s.

Καθηγήτρια βρετανικού πανεπιστημίου, μιλώντας σχετικά στον Independent, καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Mars Food, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια για αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά τα τρόφιμα, αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

«Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής στις κοινωνίες μας έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να μην έχουν τον απαραίτητο χρόνο να μαγειρέψουν και καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό αλατιού που καταναλώνουμε προέρχεται από το έτοιμο φαγητό είναι δύσκολο να μην υπερβεί κανείς το ανώτατο όριο των 6 γραμμαρίων την ημέρα».

Δεν είναι γνωστό αν η κατεύθυνση αυτή της εταιρείας θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε κάθε περίπτωση η προειδοποίηση της ίδιας της εταιρείας αποτελεί «καμπανάκι» για τους καταναλωτές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06