search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Γιατί δεν πρέπει να πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο

20.04.2016 12:59
Γιατί δεν πρέπει να πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο  - Media

Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που επιβιώνουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως στο εσωτερικό του παπουτσιού και της κάλτσας…

 

Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που επιβιώνουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως στο δάπεδο του μπάνιου ή στο εσωτερικό του παπουτσιού και της κάλτσας, όταν ιδρώνετε έρχονται σε επαφή με τα γυμνά πέλματα.

Οι δερματόφυτοι οργανισμοί συνήθως προκαλούν μυκητιασική μόλυνση στα νύχια των ποδιών.

Οι σπόροι των μυκητών μπαίνουν στο δέρμα από μικροσκοπικές σχισμές στο δέρμα, που υπάρχουν ανάμεσα στο νύχι του ποδιού και το δερματικό του υπόστρωμα. Ύστερα, αναπτύσσονται σε εστίες μυκητών που καταστρέφουν το νύχι από την εσωτερική πλευρά του κι αυτό συμβαίνει κυρίως στο νύχι του μεγάλου δαχτύλου.

Στο πρώτο στάδιο η μυκητιασική μόλυνση δημιουργεί ένα μικρό σημάδι που φαίνεται πάνω στο νύχι. Όσο περνάει ο καιρός, προκαλεί απολέπιση στο νύχι, μετατρέποντας την επιφάνειά του σε τραχιά και ανώμαλη. Παράλληλα, ενδέχεται να προκαλέσει και επώδυνες ρωγμές στο νύχι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50