search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:24
MENU CLOSE

Από την επέτειο του Καστελόριζου στο Game Over του Παπακωνσταντίνου – Έξι χρόνια μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ (Video)

23.04.2016 12:53
Κανένας φόβος για το Καστελόριζο!  - Media

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον τίτλο «Game Over H αλήθεια για την κρίση», ακριβώς έξι χρόνια από την αναγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

 

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον τίτλο «Game Over H αλήθεια για την κρίση», ακριβώς έξι χρόνια από την αναγγελία του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακριβώς έξι χρόνια μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης (23 Απριλίου 2010) με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκθέτει λεπτομερώς όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν της σύνοψής του πρώτου Μνημονίου, το οποίο και θεωρεί «αναπόφευκτο» εξαιτίας του τεράστιου ελλείμματος που είχε δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Στο βιβλίο του, που συμπίπτει με τη συγκεκριμένη επέτειο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφηγείται συζητήσεις και περιστατικά τα οποία συνέβησαν με την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , τον Ντομινίκ Στρος Καν στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2010 και τις παρασκηνιακές κινήσεις των Αμερικανών καθώς και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παραδέχεται διαχειριστικά λάθη στην εφαρμογή του, αναφέρει τις ενδοκυβερνητικές εντάσεις και τις αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ ενώ ασκεί έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του.

Επίσης ο πρώην υπουργός μιλάει για τις ενέργειές του γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, την Εξεταστική Επιτροπή και την παραπομπή του σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ισχυρίζεται ότι εκείνη τη περίοδο του ζητήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία για να ενοχοποιηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να απαλλαγεί ο ίδιος, ενώ περιγράφει τα συναισθήματά του για την απόφαση του δικαστηρίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22