search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Ο αγώνας κατά του ασφαλιστικού – λαιμητόμου συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 28-04-2016
28-04-2016
28.04.2016 03:00
pn2804skai.jpg

Την περασμένη Τρίτη η ΠΟΕΣΥ με την παρακάτω ανακοίνωσή της παρουσιά­ζει το πλαίσιο των ενεργειών του κλάδου μετά την απεργιακή κινητοποίηση.

 

Την περασμένη Τρίτη η ΠΟΕΣΥ με την παρακάτω ανακοίνωσή της παρουσιά­ζει το πλαίσιο των ενεργειών του κλάδου μετά την απεργιακή κινητοποίηση.

Μετά την πολυήμερη απεργι­ακή κινητοποίηση των εργα­ζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πο­ρεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο τη συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλά­δου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενη­μέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώ­σεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώ­να από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

♦   Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργα­ζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

♦  Εκτύπωση κοινού πρωτοσέλιδου για όλες τις εφημερίδες, με ρητή διατύπωση των θέσεων του κλάδου, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την ΠΟΕΣΥ, και προβολή των θέσεών μας σε δισέλιδο – στις μικρού σχήματος – και ολοσέλιδου – στις μεγάλου.

ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

♦  Μετάδοση σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές μονόλεπτου μηνύματος της Ομοσπονδίας.

♦   Εκτεταμένη αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργα­ζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

♦  Αναφορά στις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόσο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σύνολο των εργαζομέ­νων.

♦  Ανάρτηση BANNER και LINK που θα παραπέ­μπει στον ιστότοπο της ΠΟΕΣΥ, κατά το πρότυπο, που θα δοθεί σε αυτούς από την Ομοσπονδία. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων του κλάδου πα ραμένει αναλλοίωτο και ο αγώνας θα συνεχιστεί για:

♦  Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτη­του, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγο­ριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

♦ Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρημα­τοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρι­κής ασφάλισης».

Διεθνής συμπαράσταση

H βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων καταδικάζεται από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπον­δίας Δημοσιογράφων, με ψήφισμα που κατέθε­σε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντα­κτών και εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της Συνέλευσης, που συγκαλείται στο Σαράγεβο στις 25 και 26 Απριλίου. Το κείμε­νο του ψηφίσματος: Στο «επείγον ψήφισμα που εκδόθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιο­γράφων, αναφορικά με τις προβλέψεις του νομο­σχεδίου Κατρούγκαλου διαπιστώνει ότι έχει απο­φασιστεί:

♦  Η κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων των Ελλήνων δημοσιογράφων, χωρίς κανένα οικονο μικό όφελος για τη χώρα, εφόσον δεν επιβαρύ­νουν τον προϋπολογισμό της.

♦ Η ακύρωση του βασικού πόρου που χρηματο­δοτεί τα εν λόγω ασφαλιστικά ταμεία απαλλάσ­σοντας το κράτος από μερίδιο χρηματοδότησης που δεν μπορεί να αναλάβει.

♦ Η υποχρεωτική αξιοποίηση των πλεονασμάτων τους για να εξυπηρετηθεί το εξ ορισμού ελλειμ­ματικό ενιαίο ταμείο που δημιουργείται».

Σε άλλο σημείο του ψηφίσματος σημειώνεται ότι η ΕΟΔ «συνυπολογίζοντας ότι ο συγκεκριμέ­νος νόμος θα εξοντώσει τα ασφαλιστικά δικαι­ώματα ενός κλάδου που ήδη αντιμετωπίζει τε­ράστια ανεργία, δεν έχει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήττεται από το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας, καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΔ να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους αγώνες των Ελλήνων δημοσιογρά­φων, ώστε:

♦ Να αποσυρθεί το εξοντωτικό για τον κόσμο της εργασίας ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

♦ Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών οργανισμών που θα καλύπτουν όλες τις κατηγο­ρίες εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

♦  Να διασφαλιστεί ο πόρος χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης δημοσιογράφων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50