15/11/2019 13:43:21
8.5.2016 / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1915 στις 05-05-2016

Ασφυκτική πίεση

Ασφυκτική πίεση - Media

 

ΚΚΕ και ΠΑΜΕ συγκεντρώνουν απεργιακές δυνάμεις εν όψει ψήφισης ασφαλιστικού

Οι μέρες των εορτών πέρασαν και πιθανότατα πήραν μαζί τους και τις τελευταίες ώρες... ανακωχής μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας για τον φετινό χρόνο. 
 
Αρχίζοντας από τις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις της προσεχούς Κυριακής, οι οποίες μεταφέρθηκαν λόγω της αργίας του Πάσχα, το εργατικό κίνημα «ζεσταίνει τις μηχανές του» για την κρίσιμη συνέχεια, που περιλαμβάνει βαρύ ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και προληπτικά μέτρα που μοιάζουν πολύ με ένα τέταρτο μνημόνιο. 
 
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται σε αυτό δίνουν ραντεβού για την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα (10 μ.μ.), ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε σχεδόν 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στους πρόσφυγες.
 
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, τα εργατικά συνδικάτα αλλά και τα λαϊκά στρώματα που θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη της 48ωρης απεργίας, που αναμένεται να κηρυχθεί τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Μέχρι στιγμής οι μέρες αυτές φαίνεται πως θα είναι η 10η και η 11η Μαΐου (Τρίτη και Τετάρτη), αν και προηγείται η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 9 Μαΐου, που μπορεί να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
 
Η 48ωρη γενική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό μοιάζει μέχρι στιγμής να αποτελεί σταθμό και για τη δράση του ΚΚΕ, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της, ενώ για την ημέρα της ψήφισης φαίνεται πως ετοιμάζει σχέδιο... πανελλαδικής απόβασης στην πρωτεύουσα!
 
Και μπορεί για τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου από απομακρυσμένα νησιά να μοιάζει κάπως δύσκολο λόγω του κόστους το ταξίδι στην πρωτεύουσα, όμως τουλάχιστον η ηπειρωτική χώρα αναμένεται να στείλει τους... εκπροσώπους της στην Αθήνα.
 
Η διάθεση για μια τέτοια κινητοποίηση φάνηκε ξεκάθαρα και από την ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων σχετικά με το ασφαλιστικό στις Επιτροπές της Βουλής. Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προανήγγειλε κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα για τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας. 
 
Μια τέτοια κινητοποίηση – που θα έχει δηλαδή τη μαζικότητα και τον παλμό που απαιτείται – οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα αποτελέσει πρωτόγνωρη πίεση για την κυβέρνηση, που από τον Ιανουάριο του 2015 που πρωτοεξελέγη δεν έχει αντιμετωπίσει αντίδραση ανάλογη με εκείνη που είχαν οι προκάτοχοί της. Άλλωστε η πίεση αυτή έχει αρχίσει να φαίνεται ακόμα και πριν φανούν καλά-καλά οι αντιδράσεις, με τον αρμόδιο υπουργό να προσπαθεί να... χρυσώσει το χάπι, δηλώνοντας πότε «κομμουνιστής» και πότε «ταξικός αποστάτης»!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.