search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:20
MENU CLOSE

Απίστευτες ζημιές σε πλοίο από σφοδρή θαλασσοταραχή – Ποιο είναι το σκαρί που είχε ταξιδέψει και στις ελληνικές θάλασσες (Photos/Video)

04.05.2016 17:37
Απίστευτες ζημιές σε πλοίο από σφοδρή θαλασσοταραχή - Ποιο είναι το σκαρί που είχε ταξιδέψει και στις ελληνικές θάλασσες (Photos/Video) - Media

Απίστευτες καταστροφές προκλήθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητα και νταλίκες όταν το πλοίο Spirit of Tasmania 2, που εκτελεί το δρομολόγιο από την Μελβούρνη της Αυστραλίας στο Ντέβενπορτ της Τασμανίας, έπεσε σε σφοδρή θαλασσοταραχή.

Όλα άρχισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, 2 Μαΐου, όταν το πλοίο αναχώρησε από την Μελβούρνη για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς το Ντέβενπορτ της Τασμανίας, παρά το γεγονός ότι η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους στο πέρασμα Bass, που θα άγγιζαν τα 100χλμ/ώρα.

Ως αποτέλεσμα το πλοίο ταξίδεψε μέσα σε μια απίστευτη θαλασσοταραχή, καθώς μαστιγωνόταν από τα άγρια κύματα της θάλασσας του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι μαρτυρίες των επιβατών είναι αποκαλυπτικές:

«Τα κύματα χτύπαγαν με μανία το πλοίο το οποίο μία ή δύο φορές ταλαντεύτηκε τόσο έντονα που τα πάντα έπεσαν από τα τραπέζια», ανέφερε ένας επιβάτης, προσθέτοντας πως «κανένας δεν μπόρεσε να κοιμηθεί μετά τις 5 το χάραμα».

Μία γυναίκα ανέφερε πως ένοιωθε σαν να πετούσε όταν το πλοίο ταλαντευόταν έντονα, καθώς πετάχτηκε από την μία πλευρά στην άλλη.

Οι επιβάτες υποπτεύονταν ότι από την θαλασσοταραχή και τους κλυδωνισμούς θα έχουν προκληθεί ζημιές στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο γκαράζ – φόβοι που επιβεβαιώθηκαν, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σημειώνεται ότι το Spirit of Tasmania 2, καθώς και το Spirit of Tasmania 1, είχαν περάσει από τις ελληνικές θάλασσες με τα ονόματα Superfast 3 και 4 με τα εμβλήματα της Superfast Ferries, για την οποίαν και ναυπηγήθηκαν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:20