search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Σε σωστή κατεύθυνση οι απόψεις του ΔΝΤ για το χρέος

17.05.2016 10:43
Γεροβασίλη: Κανένας δεν απειλεί τον 13ο και τον 14ο μισθό - Media

Στην πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 

Στην πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Περιμένουμε από το Eurogroup της 24ης Μαΐου να μιλήσει για την άμεση και μεσοπρόθεσμη απόφαση σχετικά με το χρέος. Στα άμεσα μέτρα περιμένουμε λύσεις, οι οποίες θα ευνοούν τη διαχείριση του χρέους, ενώ στα μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ξεκινούν μετά το 2018 αναμένεται να αποτυπωθεί οδικός χάρτης από αυτό το Eurogroup. Βεβαίως για το μακροπρόθεσμο διάστημα είναι μία μακρά συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά η Ολγα Γεροβασίλη. 

Και πρόσθεσε: «Από την πλευρά του ΔΝΤ ήταν σαφής η θέση του, από πάρα πολύ καιρό, από χρόνια και ήταν σημείο συμφωνίας μας ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση η οποία υποστήριζε ότι είναι βιώσιμο και στηνόταν και ένα success story με κάποια μέτρα που ενδιάμεσα λαμβάνονταν με βάση τα μνημόνια. Η αντίθεσή μας ήταν σαφής. Από δω και μετά βέβαια οι δύο απόψεις, ευρωπαίων και ΔΝΤ δεν βρίσκονται σε σύμπνοια, υπάρχει μία διαφορά. Μένει μαζί με τη δική μας συμβολή φυσικά στη συζήτηση να δούμε αυτές οι διαφορές πως θα συγκλίνουν ώστε να παρθεί η τελική απόφαση. Πιστεύαμε πάντα ότι οι απόψεις του ΔΝΤ ήταν σε σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το θέμα του ελληνικού χρέους». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:34