search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Συνέλαβαν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λόγω διαμαρτυρίας για αστυνομική βία κατά συλληφθέντα

19.05.2016 20:00
Πρόστιμο 1350 ευρώ(!) σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παρέμβαση με αίτημα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (Video) - Media

Τη σύλληψη μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή «διαμαρτυρήθηκε στη θέα αστυνομικών οι οποίοι ασκούσαν υπερβολική βία σε συλληφθέντα σε δρόμο μπροστά από το σπίτι της και συνέχισαν να την ασκούν ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες» καταγγέλλει η ΚΚΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, πρόκειται για την Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλο Πετρούπολης η οποία «και ως δημοτική σύμβουλος και ως αγωνίστρια του κινήματος έχει δώσει μάχες για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα».

Η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την αστυνομική αυθαιρεσία. Μόλις τελευταία το ΑΤ Πετρούπολης ξεκίνησε ανάκριση μετά από καταγγελία χρυσαυγίτη υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές. Εστάλη μάλιστα στις 25/1/2015 υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό το οποίο ζητούσε ‘’επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ’’», ενώ καταγγέλλει ότι «είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η διαμαρτυρία για την αστυνομική αυθαιρεσία».

«Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας από το συλλαλητήριο κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού μέχρι την κάλυψη των επιθέσεων των χρυσαυγιτών στο Πειραιά στις 8 Απρίλη δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το ίδιο τροπάρι με τους προκατόχους τους», καταλήγει η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, που ζητά «την άμεση απελευθέρωση της Κατερίνας Πατρικίου και την παύση της δίωξης της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:05