search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με τροπολογία απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων μικρών νησιών

20.05.2016 20:25
Μανιός: Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε μέτρα που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της κοινωνίας - Media

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο.

 

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο.

Η οικονομική δραστηριότητα των νησιών αυτών είναι ελάχιστη έως και μηδαμινή και κατά συνέπεια τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων είναι ελάχιστα και μόλις επαρκούν για τη διαβίωσή τους. Τα περισσότερα από τα μικρά νησιά είναι απομονωμένα από την ηπειρωτική χώρα, χωρίς τακτική συγκοινωνία, ενώ οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες, σημειώνουν οι βουλευτές Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος.   

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.

Παράλληλα τονίζουν ότι η υποχρέωση μη λήψης μέτρων που να επιβαρύνουν τη ζωή των κατοίκων αυτών πηγάζει και από την αρχή προστασίας της νησιωτικότητας, όπως αυτή προβλέπεται στο Σύνταγμα της χώρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50