search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Δούρου: Περιορίζομαι από την πραγματικότητα που ρυθμίζει τις κινήσεις μου

24.05.2016 14:13
Δούρου: Περιορίζομαι από την πραγματικότητα που ρυθμίζει τις κινήσεις μου  - Media

Τι λέει σε συνέντευξή της, σε ισπανική εφημερίδα για τον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι ένας πολιτικός τον οποίο χρειάζεται και η πατρίδα μου και η Ευρώπη. Όχι επειδή είναι νέος και αριστερός, αλλά επειδή είναι αγωνιστής», ανέφερε για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σε συνέντευξη της στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia. Η κ.Δούρου, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού, δηλώνοντας  ότι «περιορίζεται από την πραγματικότητα που ρυθμίζει τις κινήσεις της».

Παρατήρησε πως η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, «είναι ένα βήμα στα πλαίσια της πολιτικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα», ενώ σημείωσε ότι, «το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, το δύσκολο όμως είναι να είσαι αποτελεσματικός. Η λύση σίγουρα δεν περνά από το κλείσιμο των συνόρων ορισμένων χωρών. Η πρόκληση είναι να βρεθεί ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο που να επιτρέπει την ένταξη των προσφύγων».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως Περιφερειάρχη στην πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας ως πρόκληση, «κατ΄ αρχήν, για να προσπαθήσεις να βρεις λύσεις σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, για να αλλάξεις το μοντέλο της εξουσίας και για να προσδώσεις αξιοπιστία στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο πολιτικό σύστημα».

«Πρέπει να αλλάξουμε το ηθικό παράδειγμα της πολιτικής. Αν λέμε στην κοινωνία ότι όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, πέφτουμε στον κίνδυνο του λαϊκισμού. Δεν γίνεται να προβάλουμε την ιδέα ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να πληρώνονται ή ότι θα πρέπει να τους κόβουν τον μισθό, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μετατρέψουμε την πολιτική σε μια κλειστή κάστα στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο οι πλούσιοι. Αυτό είναι επικίνδυνο για την κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:38