search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Να χορέψουμε «Βαλς» ή… «χασάπικο»;

06.06.2016 09:29

Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός κ. Βαλς, ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλους να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα!!!

 

Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός κ. Βαλς, ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλους να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα!!!

Η γαλλική διπλωματία μπορεί να μην έχει πλέον ούτε την αίγλη ούτε την ισχύ που κάποτε απολάμβανε στο διεθνές στερέωμα και η γαλλική οικονομία να φαίνεται λίγο αδύναμη καθώς ταλαιπωρείται από τις απεργίες για τα εργατικά, αλλά δεν παύει να είναι η 3η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Γερμανία και τη Βρετανία και 6η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά όμως την πατρίδα μας και τη Γαλλία, οι εμπορικές μας συναλλαγές είναι μονίμως στο «μείον» για εμάς, στο «συν» για τους Γάλλους.

Σχεδόν κάθε χρόνο εμείς εισάγουμε από τη Γαλλία προϊόντα που μας κοστίζουν γύρω στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Γάλλοι προτιμούν ελληνικά προϊόντα που κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έγραψα τις προάλλες «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία;» εδώ στο φιλικό μου blog… http://www.enterprisegreece.gov.gr/en/greece-today/why-greece/trade

Σήμερα, μετά την επίσκεψη του κ. Βαλς και «τα καλά του λόγια και τις… προτροπές» για επενδύσεις στη μαραμένη οικονομία μας, εγώ θα του έλεγα:

«Κύριε Βαλς, άσε τα καλά λόγια και ΑΓΟΡΑΣΕ και μερικά δικά μας προϊόντα έτσι ώστε κάποια στιγμή να ισοφαρίσουμε στο ισοζύγιο ανταλλαγών που μονίμως βαραίνει τις δικές μας – άδειες πια – τσέπες!!!»

Θα του έλεγα, εάν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά δεν είμαι…

 

*O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής του Παν. Μακεδονίας, Επισκέπτηςκαθηγητής στο City College, Dept of Business and Economics, Sheffield University International Faculty και Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:36