search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Κομισιόν προς Τουρκία: Υπάρχει ακόμα δρόμος για τη βίζα

15.06.2016 12:42
Κομισιόν προς Τουρκία: Υπάρχει ακόμα δρόμος για τη βίζα - Media

 

Στο μέλλον παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα της εξαίρεσης της Τουρκίας από την υποχρέωση έκδοσης βίζας, ώστε οι πολίτες της να ταξιδεύουν ελεύθερα στο χώρο Σένγκεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, η Τουρκία έχει κάνει “πρόοδο” τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να αρθεί η υποχρέωση έκδοσης βίζας. “Η πρόοδος συνεχίστηκε”, μετά την προηγούμενη έκθεση της Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, εκτιμούν οι Βρυξέλλες. Όμως “η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί στον οδικό χάρτη”, υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη νέα έκθεση, η Επιτροπή αναφέρεται και πάλι στον ίδιο κατάλογο των κριτηρίων που μένουν να εφαρμοστούν (επτά σε σύνολο 72). Σε αυτά περιλαμβάνεται η τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου που θεωρείται από τους Ευρωπαίους υπερβολικά ευρύς και απειλητικός για την ελευθερία της έκφρασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50