search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:37
MENU CLOSE

«Ανάβουν» οι θρησκευτικές εντάσεις στη Μυανμάρ-Όχλος πυρπόλησε τζαμί

02.07.2016 13:12
Ο ΟΗΕ καταδικάζει το «λουτρό αίματος» στην Μιανμάρ - Τουλάχιστον 38 οι νεκροί - Media
 
«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» των θρησκευτικών εντάσεων στη Μυανμάρ μεταξύ Βουδιστών και Μουσουλμάνων, καθώς όχλος έκαψε μουσουλμανικό τέμενος στην επαρχία Κατσίν, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
 
Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη κατά τζαμιού σε διάστημα μίας εβδομάδας και έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους για αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ των Βουδιστών που είναι πλειοψηφία στη χώρα και της μειοψηφούσας Μουσουλμανικής κοινότητας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ που επικαλείται η Deutsche Welle, το εξαγριωμένο πλήθος, που υπολογίζεται γύρω στα 500 άτομα, πρώτα κατάστρεψε το τέμενος και στη συνέχεια το πυρπόλησε, ενώ οι Αρχές απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους από το να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες ακρότητες, καθώς ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, ξύλα και άλλα αυτοσχέδια όπλα, ωστόσο δεν έγιναν συλλήψεις.
 
Αφορμή για την επίθεση φέρεται να είναι η καθυστέρηση των μουσουλμανικών αρχών της περιοχής να κατεδαφίσουν το τέμενος, ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί γέφυρα, ενώ οι επιτιθέμενοι υποστήριξαν ότι το κτίσμα ήταν παράνομο, ωστόσο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας υποστήριξε ότι το τέμενος είχε κατασκευαστεί πριν από 20 χρόνια.
 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Μυανμάρ αρνείται να δώσει υπηκοότητα στους περίπου 1,1 εκατομμύριο μουσουλμάνους Ροχίνγκια που ζουν στη χώρα, αντιμετωπίζοντάς τους ως παράτυπους μετανάστες από το Μπανγκλαντές. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή ενθαρρύνει τους ακραίους και από τις δύο πλευρές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50