search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40
MENU CLOSE

H Γαλλιά «προσπερνάει» την Βρετανία και είναι πλέον η πέμπτη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο

07.07.2016 06:45
H Γαλλιά «προσπερνάει» την Βρετανία και είναι πλέον η πέμπτη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο - Media

H Γαλλιά «προσπερνά» την Βρετανία και είναι πλέον η πέμπτη ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο μετά από νέα πτώση της λίρας. 

 

Η Γαλλία και η Βρετανία συναγωνίζονταν για την 5η θέση στην λίστα των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου την Τετάρτη, με την Γαλλία να περνάει τελικά μπροστά μετά από μια νέα πτώση της λίρας, ως αποτέλεσμα της νίκης του Brexit και του φόβου που έχει επικρατήσει στις αγορές.

Το ΑΕΠ της Βρετανίας το 2015 υπολογίστηκε στις 1.864 τρισ. λίρες, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η μέση τιμή συναλλάγματος για το εν λόγω έτος χρησιμοποιείται συνήθως για να είναι δυνατές οι συγκρίσεις ανάμεσα στις διάφορες χώρες. Χρησιμοποιώντας όμως την τωρινή τιμή συναλλάγματος, η γαλλική οικονομία προπορεύεται ελαφρώς της βρετανικής.

Η λίρα έπεσε κάτω από τα 1.17 ευρώ στη διάρκεια της νύχτας για πρώτη φορά μετά το 2013. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος της Βρετανικής οικονομίας το 2015 είναι  τώρα ισοδύναμη με με 2.172 τρις ευρώ – λιγότερα από το επίσημο ΑΕΠ της Γαλλίας που υπολογίστηκε στα 2.182 τρις ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου έχει «χτυπήσει» τις οικονομικές αγορές, έχει ταρακουνήσει τις επιχειρήσεις και τιμωρήσει την λίρα, η οποία κυμαινόταν στα 1.1650 χθες, στις 14:40 ώρα Αγγλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:40