search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Σκληρότερος νόμος κατά του βιασμού στη Γερμανία, στον απόηχο της Κολωνίας

07.07.2016 16:58
Πατέρας βίαζε την 7χρονη κόρη του –  Με αιμορραγία μετέφερε η μάνα το παιδί στο νοσοκομείο - Media
 
Η Bundestag υπερψήφισε νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο κατά του βιασμού, ο οποίος θα επιτρέπει σε θύματα σεξουαλικής βίας να καταθέτουν μήνυση κατά των βιαστών τους, αν τους πουν ξεκάθαρο «όχι» σε πρόταση ή και επίθεση με στόχο τη σεξουαλική επαφή.
 
Ο νόμος, που έχει επονομαστεί «όχι σημαίνει όχι» έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών για εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις που φέρονται να έγιναν στην Κολωνία, κατά τους εορτασμούς της φετινής Πρωτοχρονιάς.
 
Η υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων της γερμανικής κυβέρνησης Μανουέλα Σβέσιγκ δήλωσε ότι «στο παρελθόν υπήρξαν υποθέσεις βιασμών, που οι βιαστές δεν μπορούσαν να τιμωρηθούν. Η αλλαγή στο νομικό πλαίσιο θα επιτρέψει σε περισσότερα θύματα να κάνουν μηνύσεις, θα μειώσει τον αριθμό των υποθέσεων που μπαίνουν στο αρχείο και θα σιγουρέψει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις τιμωρούνται όπως πρέπει».
 
Ο νέος νόμος επιτρέπει επίσης την ευκολότερη απέλαση ξένων υπηκόων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις, μέτρο που φαίνεται να σχετίζεται με τα περιστατικά της Κολωνίας, όπου άρχισαν οι πρώτες δύο δίκες, ενός Αλγερινού κι ενός Ιρακινού για τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, ο νόμος έχει δεχθεί κριτική ως μη εφαρμόσιμος και ενδεχομένως αντισυνταγματικός.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56