search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:56
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αναστολή πτήσεων προς Τουρκία

16.07.2016 16:19
«Συντονισμένη απάντηση» ετοιμάζει η Ουάσιγκτον για την τραγωδία στην Ντούμα της Συρίας - Media

 

Στην απαγόρευση πτήσεων των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών προς Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ανέστειλαν οι αμερικανικές αρχές α.

Παράλληλα απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις με προέλευση την Τουρκία με ή χωρίς ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες, μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, η οποία από την έναρξη της απόπειρας πραξικοπήματος χθες προσπαθεί να ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο τους αμερικανικούς πολίτες διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως οι αμερικανικές αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) “απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις από ή προς την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα”.

Η πρεσβεία υπογραμμίζει ιδιαίτερα πως η ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης “έχει μειωθεί σημαντικά”. Απαγόρευσε στους αμερικανούς δημοσίους υπαλλήλους να το χρησιμοποιούν.

Η πρεσβεία αναφέρει επίσης πως “όλες οι αεροπορικές εταιρίες, όποια κι αν είναι η εθνικότητά τους, απαγορεύεται να μεταβαίνουν από την Τουρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες με ή χωρίς ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους “.

Η FAA δεν έχει απαντήσει ακόμη στο Γαλλικό Πρακτορείο για το πότε οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να αρθούν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48