search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Ποιοι παίζουν κρυφτούλι με την απλή αναλογική

18.07.2016 10:22

 

Ένας μεγάλος συγγραφέας έχει πει  ότι, “η γοητεία του παρελθόντος, είναι ότι είναι παρελθόν”. 

Αυτό ας σκεφτούν οι ηγέτες, οι επιτελάρχες, οι σύμβουλοι, οι εξωπολιτικοί παράγοντες, οι παρατρεχάμενοι και οι νταραβεριτζίδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ας πάρουν μια καθαρή θέση για τον εκλογικό νόμο που θα ” κληρώσει” την Τετάρτη.

Ας αφήσουν πίσω τα κολλήματα και τους λογαριασμούς του παρελθόντος και ας μιλήσουν καθαρά για την πρόταση του Τσίπρα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, να δεχθεί τις αλλαγές στην πρόταση του που θα στοχεύουν στην επίτευξη μιας ευρύτερης πλειοψηφίας στη Βουλή, κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Η ΝΔ δεν μπορεί εδώ και καιρό να μιλάει για συναινέσεις και εθνική  κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κοινωνική και πολιτική κρίση και από την άλλη να μην τολμά να υποστηρίξει ένα εκλογικό σύστημα που θα “επιβάλει” κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι μια αντιφατική και καιροσκοπική στάση από μια νέα ηγεσία.

Το ΠΑΣΟΚ; Αν κάποιος έχει καταλάβει τι ακριβώς λέει και τι θέλει η Φώφη Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο να μου το πει και μένα να το γράψω! Βασικά, εκείνο που δεν λένε, είναι ότι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να συμπλεύσουν σε μια κορυφαία πολιτική επιλογή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι φοβούνται πως ο Βενιζέλος θα πάρει δύο τρεις βουλευτές και θα πάει παραδίπλα και ότι άλλοι δυο τρεις βουλευτές ευκαιρία θέλουν να πάνε με τον Κυριάκο! Όλα τα άλλα είναι λόγια για να μην…αγαπιόμαστε!

Το Ποτάμι πάλι; Το κόμμα των συναινέσεων, των συνεργασιών κλπ. κλπ.; Γιατί δεν θέλει την απλή αναλογική; Πόσο καιρό χρειάζεται ο Σταύρος να καταλάβει, ότι η συμπόρευση του με τη ΝΔ δεν του επιφυλάσσει καμιά τύχη; 

Ο Λεβέντης βάζει όρους, λέει διάφορα αλλά στο τέλος θα ψηφίσει ένα εκλογικό σύστημα και διακαιότερο για τον ίδιο, αλλά και για το πολιτικό σύστημα. 

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να βρει ισχυρό άλλοθι για να αρνείται πεισματικά να ψηφίσει κάτι που το ζητάει σαράντα χρόνια. Δεν ξέρω πως το έχει δει η ηγεσία, αλλά ο κόσμος του ΚΚΕ μάλλον δεν βρίσκει καλή την ιδέα της άρνησης. Έτσι νομίζω ότι έχω καταλάβει μιλώντας με απλά μέλη του ΚΚΕ.

Ας μιλήσουν λοιπόν όλοι καθαρά χωρίς περικοκλάδες. Ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει. Όχι άλλες δικαιολογίες και τερτίπια. 

Και για να τελειώσω πάλι …φιλοσοφικά, εδώ ταιριάζει αυτό που έχει πει ένας σύμβουλος Αμερικανού προέδρου: «Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλώς πες την αλήθεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19