search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Εκλογικός νόμος: Επιπλέον μια ημέρα συζήτησης και ψήφιση της απλής αναλογικής τα μεσάνυχτα της Πέμπτης

18.07.2016 15:34
«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: «Ο Τραμπ κέρδισε», φωνάζει διαδηλωτής στην Ολομέλεια (Live) - Media

 

Μια… ημέρα παραπάνω “κερδίζει” η συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο που φέρνει την απλή αναλογική θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και όχι το βράδυ της Τετάρτης, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, κατόπιν συνεννόησης κυβέρνησης και προεδρείου της Βουλής. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν να τοποθετηθούν στην σχετική διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές με την απαιτούμενη άνεση χρόνου. Η συζήτηση θα κορυφωθεί με τη “μονομαχία” Τσίπρα και Μητσοτάκη εντός της Ολομέλειας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο, όσο και κομβικό, ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.  

Με βάση τον νέο προγραμματισμό, η συζήτηση του εκλογικού νόμου θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα συνεχιστεί το απόγευμα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί με την τρίτη συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης και θα καταλήξει αργά τα μεσάνυχτα με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Μια ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει αν συγκεντρώνονται οι “200” ψήφοι για την άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ή αν ο νέος εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.   

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50