search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:51
MENU CLOSE

Αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο εξετάζει ο Παπακωνσταντίνου

08.06.2011 06:32
Αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο εξετάζει ο Παπακωνσταντίνου - Media

Σε «κρίσιμη κατάσταση» εξακολουθεί να βρίσκεται για τρίτη ημέρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και της έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αύριο, από το υπουργικό συμβούλιο.

Σε «κρίσιμη κατάσταση» εξακολουθεί να βρίσκεται για τρίτη ημέρα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και της έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αύριο, από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός οικονομικών βρέθηκε σε εξαιρετικά δεινή θέση κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και τώρα προσπαθεί να προωθήσει βελτιώσεις στα μέτρα στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμη και στη ΝΔ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζεται έτοιμος να άρει το «πόθεν έσχες» για την αποκτηση δεύτερης κατοικίας που εντάσσεται στο πλαίσιο «συνάντησης» με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, στο τραπέζι μπαίνει ξανά το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, με τον υπουργό Οικονομικών να φαίνεται να προκρίνει εναλλακτική λύση σχέδιο επιβολής έκτακτης εισδοράς «αλληλεγγύης» 3% σε όλα τα εισοδήματα, πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της βουλής Φ. Πετσάλνικος.

Επίσης, εξετάζεται το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών, όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα να τεθεί το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπακνωσταντίνου σχεδιάζει να αποδεκτεί και πρόταση της Λούκας Κατσέλη για άυξηση των τεκμηρίων διαβίωσης που δεν θα φθάσει ως τον υπερδιπλασιασμό όμως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50