search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Το χρονικό της ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς – «Άρωμα» Παλαιοκώστα βλέπουν οι Αρχές

10.08.2016 08:57
Το χρονικό της ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς - «Άρωμα» Παλαιοκώστα βλέπουν οι Αρχές - Media

 

Απόλυτα επαγγελματίες οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην λεωφόρο Κηφισίας χθες το μεσημέρι, με τις αστυνομικές αρχές να βλέπουν τακτική Παλαιοκώστα.

Συγκεκριμένα, στις 14:15 το μεσημέρι της Τρίτης, δύο άτομα μπαίνουν στο υποκατάστημα της τράπεζας, με τα χαρακτηριστικά τους να μην είναι ορατά, καθώς φορούσαν μάσκες σιλικόνης που θύμιζαν… τις ταινίες Mission Impossible.

Πέντε λεπτά αργότερα, κατευθύνθηκαν προς το ταμείο και ο ένας βγάζει πιστόλι με σιγαστήρα, ενώ ο άλλος εμφανίζει στο χέρι του μία χειροβομβίδα. Με αυτά, δίνουν εντολή στους 8 υπάλληλους και 5 πελάτες που βρισκόντουσαν στο σημείο να μείνουν ακίνητοι και τους κλειδώνουν στην τουαλέτα, εκτός από τη διευθύντρια κι έναν υπάλληλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ο ένας από τους δύο δράστες μιλούσε με τη διευθύντρια να αναφέρει μετά το περιστατικό πως της φάνηκε ξένη η προφορά του, χωρίς όμως να είναι και 100% σίγουρη.

Στη συνέχεια, οι δύο δράστες, με την απειλή των όπλων, υποχρεώνουν τη διευθύντρια να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου και αποσπούν 60.000 ευρώ.

Στις 15:00 ανοίγουν τις πόρτες της τράπεζας και μπαίνουν άλλα δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κι αυτά μάσκες σιλικόνης και περούκες και κρατούσαν δύο σακ βουαγιάζ. Οι νεοαφιχθέντες δράστες υποχρεώνουν τη διευθύντρια να κατέβει στο υπόγειο, στην αίθουσα των θυρίδων και την αναγκάζουν να ανοίξει τις πόρτες ασφαλείας. Άνοιξαν 21 θυρίδες πελατών και μία της τράπεζας, ενώ χρησιμοποίησαν πιεστικό μηχάνημα με χλώριο (ψεκαστήρι). Άξιο αναφοράς είναι πως συγκεκριμένο μηχάνημα έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν για αλλοίωση αποτυπωμάτων αλλά ποτέ σε τέτοιας κλίμακας επιχείρηση.

Μόλις τελείωσαν, οι τέσσερις δράστες βγήκαν από το υποκατάστημα της τράπεζας και διέφυγαν πεζή προς την Κηφισίας. Μόλις έφυγαν, η διευθύντρια και ο υπάλληλος ξεκλείδωσαν τις τουαλέτες και ελευθέρωσαν τα άτομα που ήταν κλειδωμένα μέσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της ληστείας είναι απόλυτα επαγγελματίες και είχαν τεράστια ψυχραιμία κατά τη διάρκεια όλης της επιχείρησης, πράγμα που δείχνει πως δεν είναι κοινοί ληστές, αλλά σεσημασμένοι και έμπειροι, κάτι που αποκλείει και το ενδεχόμενο τρομοκρατών.

Η ληστεία αυτή, όπως αναφέρουν στην αστυνομία, έχει πολλά στοιχεία με «άρωμα» Παλαιοκώστα, ενώ περιμένουν να βγάλουν περισσότερα συμπεράσματα από την ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:34