search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Ο πλουσιότερος Κινέζος θέλει να «τερματίσει» το Champions League – Προβλέπει αύξηση 1 δισ. στα έσοδα

16.08.2016 08:12
Champions League: Δείτε τα 22 γκολ της πρεμιέρας (Videos) - Media

Η Wanda, ένας όμιλος Κινέζων, που έχει αγοράσει το 20% των Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 45 εκτ ευρώ , έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Champions League. Η τουλάχιστον τη δομή του.

 

Η Wanda, ένας όμιλος Κινέζων, που έχει αγοράσει το 20% των Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 45 εκτ ευρώ , έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για τον τερματισμό αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Champions League. Η τουλάχιστον τη δομή του.

 Μπορεί ακόμα να είναι μια ιδέα , αλλά ο Γουάνγκ Γιανλίν, ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σχεδιάζει να καλέσει τον Οκτώβριο τους ηγέτες των πιο ισχυρών συλλόγων στην Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για την αναδιάρθρωση του Champions League , κάτι που αναμφίβολα αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην UEFA.

 Ο ίδιος βεβαιώνει ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τα έσοδα της διοργάνωσης μπορούν να  αυξηθούν «1 δις περισσότερα από ό,τι σήμερα». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έχει αποκλειστεί η ιδέα ενός πρωταθλήματος που περιλαμβάνει τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η πρόθεση είναι να ανανεωθεί το ισχύον σύστημα του Champions League, θεωρώντας ότι αυτή την στιγμή είναι μια «πυραμίδα που αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη».

 Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί γιατί το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και να υπάρξει η έγκριση της UEFA φαίνεται πιο περίπλοκη. 

 Προς το παρόν, τον περασμένο χρόνο έτος πήρε τον έλεγχο της ελβετικής εταιρείας Infront Sports & Media με 1,060 δις ευρώ, αναλαμβάνοντας έτσι τα δικαιώματα για όλες τις εκδηλώσεις της FIFA έως το 2022.

 Ο Γουάνγκ Γιανλίν δημιούργησε το Κύπελλο της Κίνας, ένα τουρνουά τρεις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα. Θα ξεκινήσει από το 2017. Αργότερα σχεδιάζεται να αυξηθεί σε οκτώ ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο, η Wanda έγινε χορηγός της FIFA μέχρι το 2030.

 Η Κίνα, που προσπαθεί να αναπτύξει το πρωτάθλημά της με μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, εισέρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ηδη  έχει συμμετοχη σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, Εσπανιόλ, Γρανάδα, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Ίντερ, Αστον Βίλλα και άλλες πολλές στην Ευρώπη.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:08