10/08/2020 02:07:31

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές αν κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς;

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές αν κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς;  - Media

Μερικοί αθλητές αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς για την δόξα και την τιμή. Άλλοι, εκτός από την δόξα και την τιμή, κυνηγούν και τεράστια χρηματικά μπόνους που τους δίνονται για την κατάκτηση μεταλλίων.

Συγκεκριμένες χώρες δίνουν στους αθλητές τους τεράστια ποσά αν καταφέρουν να ανέβουν στον βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ άλλες δεν δίνουν στους αθλητές τους τίποτα απολύτως.

Αυτό το σχεδιάγραμμα από την Statista, μια από τις μεγαλύτερες στατιστικές διαδυκτιακές πύλες στον κόσμο, δείχνει τα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπολογίζονται οι συμφωνίες και τα λεφτά που δίνονται από τους χορηγούς, που δίνουν οι χώρες στους Ολυμπιονίκες τους.

O Joseph Schoolin έγινε σε αυτούς του Ολυμπιακούς ο πρώτος αθλητής από την Σιγκαπούρη που κερδίζει ένα χρυσό μετάλλιο και για αυτήν την νίκη του στα 100μ πεταλούδας θα πάρει το καθόλου αμελητέο ποσό των 753.000 δολαρίων. Ο  Άντι Μάρεϊ, από την άλλη, που κέρδισε το χρυσό για την Βρετανία στο τένις δεν θα πάρε απολύτως τίποτα.

Βέβαια πολλές φορές εκτός από τα λεφτά δίνονται και άλλα κίνητρα για τους αθλητές. Για παράδειγμα οι Νοτιοκορεάτες Ολυμπιονίκες κερδίζουν στρατιωτικές εξαιρέσεις ενώ οι Γερμανοί τζάμπα μπύρα για μια ζωή!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.