search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Σαμπάχ: Τούρκος πραξικοπηματίας βρίσκεται στην Κύπρο

31.08.2016 06:57
Σαμπάχ: Τούρκος πραξικοπηματίας βρίσκεται στην Κύπρο - Media

 

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, ο συνταγματαρχης Ουζάϊ Σαχίν, ο οποίος ήταν εκείνος που μέσω της εφαρμογής «WhatsApp» είχε δώσει εντολή στους στρατιώτες να πυροβολούν όσους πολίτες διαμαρτύρονταν κατά της προσπάθειας πραξικοπήματος που οργανώθηκε στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου και 16 Ιουλίου, φέρεται να έχει διαφύγει στη νότια Κύπρο για να προστατευτεί από τις διώξεις του Ερντογάν για όλους όσοι οργάνωσαν ή/και συμμετείχαν στην προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Σαμπάχ,  δύο μέρες πριν το πραξικόπημα, ο Ουζάϊ που είναι υποδιοικητής  της 5ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην επαρχεία του Καχραμάνμαρας, είχε δηλώσει πως αναχωρεί με άδεια, ωστόσο είχε πει πως η επιστροφή του θα ήταν «μεγαλοπρεπής»

Στη συνέχεια  ο Ουζάϊ φέρεται να συμμετείχε σε σύσκεψη των αξιωματικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Ακιντζί και στη συνέχεια μία μέρα πριν το πραξικόπημα φέρεται να μετέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρει το κείμενο της Σαμπάχ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία, ο Ουζάϊ μετέβη στην Άγκυρα και από εκεί « πέρασε με αυτοκίνητο στη Συρία και από εκεί στην Κύπρο» χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01