24/10/2019 09:01:32

Η Γερμανία κατηγορεί τη FIAT ότι έχει εφοδιάσει τα οχήματα της με ειδική συσκευή που επηρεάζει την εκπομπή ρύπων

Η Γερμανία κατηγορεί τη FIAT ότι έχει εφοδιάσει τα οχήματα της με ειδική συσκευή που επηρεάζει την εκπομπή ρύπων  - Media

 

Η Γερμανία εντόπισε ασυνήθιστα αυξημένες εκπομπές ρύπων σε τέσσερα οχήματα της Fiat Chrysler, με το Βερολίνο να κατηγορεί ως εκ τούτου την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι χρησιμοποιεί μια παράνομη συσκευή που απενεργοποιεί συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, σύμφωνα με έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών, οι οποίες απεστάλησαν χθες και στις οποίες είχε πρόσβαση το Reuters, το Βερολίνο αναφέρει ότι τα ευρήματα των δοκιμών που διενήργησαν οι γερμανικές αρχές απέδειξαν «την παράνομη χρήση συσκευής για την απενεργοποίηση συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων» από την Fiat.

Σύμφωνα με τα γερμανικά έγγραφα, οι ιταλικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών απέκλεισαν την ύπαρξη τέτοιου είδους παράνομης συσκευής και αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Fiat.

Ως εκ τούτου, η γερμανική κυβέρνηση παρότρυνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαβουλευθεί με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να επιλύσουν το θέμα των εκπομπών, σύμφωνα με την επιστολή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.