search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:03
MENU CLOSE

Μπλέξαν οι…κόκκινες γραμμές μας, Ντόρα

07.12.2009 05:39
Μπλέξαν οι…κόκκινες γραμμές μας, Ντόρα - Media

Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στην αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ ώστε να διασφαλιστεί και επισφραγιστεί ή όποια συμφωνία προκύψει για την ονομασία αυτής της χώρας; Στο εν λόγω ερώτημα, η προηγούμενη κυβέρνηση και ειδικότερα η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται πως είχαν απαντήσει αρνητικά.Σύμφωνα δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε στο Παρίσι με τον τότε ομόλογό της . Μιλοσόσκι,. Στο περιεχόμενο του διαλόγου αναφέρεται έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα

Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στην αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ ώστε να διασφαλιστεί και επισφραγιστεί ή όποια συμφωνία προκύψει για την ονομασία αυτής της χώρας; Στο εν λόγω ερώτημα, η προηγούμενη κυβέρνηση και ειδικότερα η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται πως είχαν απαντήσει αρνητικά.

Σύμφωνα δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε στο Παρίσι με τον τότε ομόλογό της . Μιλοσόσκι,. Στο περιεχόμενο του διαλόγου αναφέρεται έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα .

Σύμφωνα με το έγγραφο: «η κα υπουργός προσδιόρισε την ουσία της υπόθεσης στην ονομασία και στο εύρος της χρήσης αυτής. Τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το σκοπιανό Σύνταγμα, δεν επιβάλλει ονομασία, όμως δεν συζητά μια ονομασία για το χαρτί, αλλά για αποδεκτή ενσυνείδητη χρήση αυτής από τον λαό της ΠΓΔΜ».

Η νέα ηγεσία της ΝΔ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του εγγράφου σημειώνοντας  σε ανακοίνωση   πως «επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις».

«Για λόγους αρχής δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο διαβαθμισμένης υπηρεσιακής αλληλογραφίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε -και δεν μπορεί- να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν ‘Μακεδονικού’ έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το πνεύμα του veto της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι» .

Παρ όλα αυτά, το ερώτημα παραμένει: Η Αθήνα, επιμένει ότι η όποια συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ προϋποθέτει  και την αλλαγή του Συντάγματος αυτής της χώρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50