search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Moody’s

18.06.2011 07:00
Πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο Moody

Το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, εξετάζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, εξετάζει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ιταλία βρίσκεται στην κατηγορία «Aa2», λόγω των κινδύνων που υπάρχουν στην ανάπτυξη, στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην ικανότητα της τοπικής κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο οίκος Moody’s  έχει θέσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας «υπό επίβλεψη εν όψει μιας ενδεχόμενης υποβάθμισής» της.

«Οι προκλήσεις που υπάρχουν για την οικονομική ανάπτυξη που οφείλονται στις διαρθρωτικές αδυναμίες και μια πιθανή άνοδος των επιτοκίων κατά το πέρας του χρόνου» είναι οι λόγοι που επικαλέστηκε.

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά τους «κινδύνους που υπάρχουν για την υλοποίηση των απαραίτητων σχεδίων για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού, ώστε να μειωθεί το επίπεδο του χρέους της Ιταλίας και να διατηρηθεί το κόστος της αναχρηματοδότησής του σε προσιτά επίπεδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50