search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:54
MENU CLOSE

Θολό τοπίο στα media μετά τη δημοπρασία – Οι πρώτες διερευνητικές συναντήσεις για αναζήτηση συνεργασιών

07.09.2016 05:24
Θολό τοπίο στα media μετά τη δημοπρασία - Οι πρώτες διερευνητικές συναντήσεις για αναζήτηση συνεργασιών - Media

 

 

Τις δυνατότητες παραμονής τους στο τηλεοπτικό πεδίο, ακόμη και αν απορριφθούν οι προσφυγές τους από τη Δικαιοσύνη, διερευνούν οι μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικοί σταθμοί εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με αδειοδοτηθέντα σχήματα, καθώς και διεκδίκησης αδειών θεματικού περιεχομένου, γράφει σε δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, που δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες λειτουργίας εθνικής εμβέλειας, είχε χθες συνάντηση με τον επιχειρηματία Βλαδίμηρο Καλογρίτσα που πλειοδότησε. Η συνάντηση, που είχε διερευνητικό χαρακτήρα (και αναμένεται να επαναληφθεί), αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha που είναι πρώτος σε θεαματικότητα θα μπορούσε να συνεισφέρει με τεχνικές υποδομές, τηλεοπτικό πρόγραμμα και ανθρώπινο δυναμικό για να εκπέμψει η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, η οποία θα πρέπει να συγκροτηθεί ουσιαστικά εκ του μηδενός. Ενδεικτική των προθέσεων του ιδιοκτήτη του Alpha ήταν μάλιστα η ομιλία που απηύθυνε χθες στα στελέχη και τους παρουσιαστές του σταθμού όπου φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει και μετά την εκπνοή της προθεσμίας των 90 ημερών και μάλιστα «μέσα στα πλαίσια του νόμου».

Κινητικότητα υπάρχει όμως και από την πλευρά του Star, που κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά στην ηλεκτρονική δημοπρασία και δεν έλαβε άδεια. Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής του σταθμού Κάρολος Αλκαλάι ανακοίνωσε ουσιαστικά την πρόθεση του σταθμού να διεκδικήσει θεματική άδεια.

Το ζήτημα της προκήρυξης αδειών θεματικού περιεχομένου παραμένει εν αμφιβόλω, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι τέσσερις εταιρείες που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια διαδικασία.

Σε εκκρεμότητα παραμένει, όμως, και το ζήτημα της νομιμότητας της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Τόσο o Alpha όσο και το Star αναμένουν να εκδικαστεί η προσφυγή τους κατά του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους. Με ενδιαφέρον αναμένουν, όμως, οι επιχειρηματίες και τα αποτελέσματα της διαδικασίας ελέγχου του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών που διενεργείται αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, χθες 55 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτησή τους στη Βουλή κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:52