search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Έζησε τρεις μέρες σαν… κατσίκα-Τον βράβευσε το Χάρβαντ (Photos- Video)

23.09.2016 06:00
Έζησε τρεις μέρες σαν… κατσίκα-Τον βράβευσε το Χάρβαντ (Photos- Video) - Media

Ο Βρετανός Τόμας Θουέϊτς έζησε τρεις μέρες ως κατσίκα σε φάρμα στις Αλπεις και μάλιστα απέσπασε βραβείο για τι κατόρθωμά του αυτό. Μάλιστα ο Τόμας σχεδίασε προσθετικά άκρα  ώστε να μετακινείται στα τέσσερα, όπως ακριβώς μια κατσίκα, ενώ έζησε μεταξύ τους για να παρακολουθήσει τις συνήθειές τους.

Μάλιστα, ο ίδιος δημοσίευσε την εμπειρία του σε βιβλίο με τον τίτλο: «Ο ανθρωπος- κατσίκα: Πως πήρα διακοπές από το να είμαι άνθρωπος» («GoatMan: How I Took A Holiday From Being Human»), με την έρευνά του να τιμάται από τα βραβεία Ig Nobel.

Ο  Θουέϊτς εμφανίστηκε να παραλάβει το βραβείο του φορώντας τα προσθετικά μέλη ακριβώς για να δείξει το πώς ήταν η ζωή του στις Άλπεις.

«Είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο» δήλωσε ο ίδιος.

Τα βραβεία Ig Nobel τα οποία διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και θεωρούνται σάτιρα των βραβείων Νόμπελ και έχουν ως στόχο να προβληματίσουν το κοινό και να προκαλέσουν τον κόσμο να σκεφτεί περισσότερο τις επιλογές του, αλλά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη. Ωστόσο, αρκετές φορές έχουν αναδείξει σημαντικές μελέτες και επιτεύγματα.  Ένα από αυτά ήταν και η απόφαση του Τόμας να ζήσει ως κατσίκα για τρεις μέρες σε φάρμα των Άλπεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08