search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ωραιόκαστρου: «Όχι» στα προσφυγόπουλα από το Σύλλογο Γονέων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Video)

26.09.2016 06:57
Βόλος: Ζήτησε από ραδιοταξί να του κάνει νυχτερινά ψώνια - Σοκολάτες, σουβλάκια και... προφυλακτικά στη λίστα  - Media

Συνεχίζονται οι περιπτώσεις, ανά την επικράτεια, όπου Σύλλογοι Γονέων αντιτίθενται στην ένταξη προσφυγόπουλων στα δημοτικά σχολεία της περιοχής τους.

 

Συνεχίζονται οι περιπτώσεις, ανά την επικράτεια, όπου Σύλλογοι Γονέων αντιτίθενται στην ένταξη προσφυγόπουλων στα δημοτικά σχολεία της περιοχής τους.

Μετά το Ωραιόκαστρο και τη Φιλιππιάδα, ήρθε η σειρά της Αλεξάνδρειας Ημαθίας να δείξει το αφιλόξενο πρόσωπο προς τα προσφυγόπουλα.

Όπως γράφει το emvolos.gr, «έγινε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων, με το καίριο θέμα της αποδοχής για φοίτηση προσφύγων μαθητών.

Παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών των σχολείων και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του Υπουργείου Παιδείας, ζητήθηκε από το σύνολο των γονέων που παραβρέθηκαν η προφορική τους επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν η σχεδόν ομόφωνη απόφαση (πλην τεσσάρων θετικών) της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε, ο Διαμαντόπουλος απήντησε πως η τελική απόφαση θα παρθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου-5ου Δημ. Σχολείων μίλησε στην κάμερα του emvolos και έκανε λόγο για «καθαρό αποτέλεσμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50