search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:49
MENU CLOSE

Τριήμερο πένθος στην Αϊτή για την εκατόμβη από τον τυφώνα Μάθιου – Στους 877 εκτιμώνται οι νεκροί (Photos)

09.10.2016 09:37
Τριήμερο πένθος στην Αϊτή για την εκατόμβη από τον τυφώνα Μάθιου - Στους 877 εκτιμώνται οι νεκροί (Photos) - Media
 
Μπορεί τα ΜΜΕ να έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στις Πολιτείες των ΗΠΑ που πλήττονται από τον τυφώνα Μάθιου, ωστόσο, η πραγματική καταστροφή και ο θρήνος βρίσκεται στην Αϊτή, όπου το πέρασμα του Μάθιου άφησε τουλάχιστον 877 νεκρούς (σύμφωνα με ορισμένες πηγές) και δεκάδες χιλιάδες πληγέντες.
Η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από το πέρασμα του Μάθιου, ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος επιδημίας χολέρας στην Αϊτή, καθώς ο τυφώνας κατέστρεψε τις ήδη προβληματικές υποδομές ύδρευσης.
Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων, επίσημες αρχές της Αϊτής αναφέρουν ότι υπάρχουν 336 νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και 211 τραυματίες, ωστόσο, οι νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας παραμένουν αποκλεισμένες και θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί εκθετικά.
Ήδη, οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια και προμήθειες στην τσακισμένη από τον Μάθιου Αϊτή, καθώς ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Προμήθειες και ιατρικό προσωπικό έχουν στείλει στην Αϊτή και η Κούβα, η Κολομβία και η Βενεζουέλα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:49