search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Στα ύψη οι γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο- Η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 6 ετών

10.10.2016 08:04
Εasyagroexpo.gov.gr: Το ψηφιακό «διαβατήριο» για ελληνικά προϊόντα σε αγορές τρίτων χωρών - Media

 

Περισσότερο από το αναμενόμενο ανέκαμψαν τον Αύγουστο οι γερμανικές εξαγωγές, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξησή τους τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια και περιορίζοντας τους φόβους ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βαίνει προς επιβράδυνση.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 3,0%.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 2,2% και οι εισαγωγές να ενισχυθούν κατά 0,7%.

Η άνοδος των εξαγωγών διεύρυνε το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα στα 22,2 δισεκ. ευρώ από τα 19,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Τα στοιχεία για τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για εμπορικό πλεόνασμα 20,0 δισ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:50