search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Καθρέφτης της Αμερικής ο «εραστής» Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1939
20-10-2016
24.10.2016 03:00
trump_7-1.jpg

 

Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης της 4 στις 10 αμερικανίδες

Για τη γυναίκα του δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «λόγια μεταξύ ανδρών». Για τον Φάρατζ, «το καύχημα ενός κυρίαρχου αρσενικού». Για τον ίδιο, απλοί «αστεϊσμοί αποδυτηρίων»… 
 
Το σεξιστικό παραλήρημα του Ντόναλντ Τραμπ, που (δήθεν) έκανε κάποιους ρεπουμπλικανούς να «πέσουν από τα σύννεφα», μόνο κατάπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει. Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι απλώς ένας γραφικός μισογύνης, όπως κάποιοι αρέσκονται να τον χαρακτηρίζουν, αλλά ένας φασίστας σεξιστής, που δεν έχει πρόβλημα να μιλά απαξιωτικά – όπως προέκυψε από ραδιοφωνική συνέντευξη που αποκάλυψε το CΝΝ – ούτε για την ίδια του την κόρη.
 
Στη χώρα όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, καταγράφονται 200.000 βιασμοί τον χρόνο, η δημόσια «συγγνώμη» του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ ακούγεται – και είναι – λίγη μπροστά στην ομολογία του: «Ξέρεις, με ελκύουν αυτόματα οι όμορφες γυναίκες. Αρχίζω απλά να τις φιλάω. Είναι σαν μαγνήτης. Απλά φιλάω. Δεν περιμένω. Και όταν είσαι σταρ, σε αφήνουν να τα κάνεις αυτά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να τις αρπάξεις από το μ@@νί». 
Άλλωστε, η λογική του «άλλοι λένε χειρότερα» («Ο Μπιλ Κλίντον έχει πει πολύ χειρότερα πράγματα σε μένα στο γήπεδο γκολφ… πράγματα που δεν συγκρίνονται») μαρτυρά πως η άφεση αμαρτιών είναι προσχηματική και ο χαρακτηρισμός των Μεξικανών μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ ως «βιαστών» και «εγκληματιών» εκ του πονηρού. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο ίδιος ο Τραμπ κατηγορείται για βιασμό 13χρονης, το 1994, μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν, υπόθεση που θα διερευνηθεί ενώπιον ακροατηρίου 40 ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές. 
 
Γνήσιος εκπρόσωπος…
Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ – που κορόιδεψε ρεπόρτερ της εφημερίδας «New York Times» για την αναπηρία του, νομιμοποιεί τη χρήση του εικονικού πνιγμού ως ανακριτικής μεθόδου, δηλώνει πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος με τον Σαντάμ και τον Καντάφι και κάνει ό,τι μπορεί για να μην καταδικάσει την Κου Κλουξ Κλαν – στην πραγματικότητα είναι καθρέφτης της αμερικανικής κοινωνίας. Ή τουλάχιστον μιας μεγάλης μερίδας της. Μιας κοινωνίας που βιώνει τη σεξουαλική παρενόχληση στο πετσί της, με παλαιότερες έρευνες να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση των μισών μαθητών και νέες να αποκαλύπτουν ότι τέσσερις στις 10 γυναίκες που εργάζονται σε ταχυφαγεία βιώνουν αυτήν την πραγματικότητα στον χώρο εργασίας τους. 
 
Οι γυναίκες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις φανατικές υποστηρίκτριες του Τραμπ που… φωνάζουν πλαστική από την κορυφή έως τα νύχια, είναι στην τρίχα, φορούν πανάκριβα κοσμήματα και κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι μεσόκοπες κυρίες, που αποτελούν το κλαμπ των Trumpettes, δεν έχουν ανάγκη αυτούς τους πενιχρούς μισθούς για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Περιφέρονται στις πολυτελείς κατοικίες τους, ασχολούνται με μπότοξ και δίαιτες και θεωρούν ψιλά γράμματα ό,τι έχει να κάνει με σεξισμό. Μάλιστα, η αρχηγός τους, η κοσμικογράφος Τόνι Χολτ Κράμερ θεωρεί ότι «το να απορρίψουν οι Αμερικανοί την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα επειδή θέλει να πηδ@ει μία γυναίκα, δεν θα λύσει τα προβλήματα των Αμερικανών». «Τα αγόρια πρέπει να είναι αγόρια…» τον δικαιολογεί η ίδια.
 
Αυτό που προέχει, είναι να βρεθεί ένας «άνδρας δυνατός, που είναι το σύμβολο του Σούπερμαν». «Νομίζεις ότι το ISIS θα ακούσει τη Χίλαρι;» αναρωτιέται τη Νίκι Χάσκελ, πρώην παρουσιάστρια, ειδική στο αδυνάτισμα και επίσης μέλος των Trumpettes. «Δεν νομίζω ότι, σε αυτό το σημείο της ιστορίας μας, κάποιος θα ακούσει μία γυναίκα, είτε αυτή είναι η Χίλαρι είτε οποιαδήποτε άλλη. Χρειαζόμαστε κάποιον σκληρό, δυνατό που να τον φοβούνται. Χρειαζόμαστε έναν άντρα. Έναν άντρα που είναι δυνατός, που είναι το σύμβολο του Σούπερμαν» σημειώνει.
 
Σχολιάζοντας προφανώς αντιλήψεις τέτοιου τύπου, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι η απαρχαιωμένη αντίληψη για τη θέση της γυναίκας. «Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαμε μία γυναίκα πρόεδρο στις ΗΠΑ. Είμαστε μία κοινωνία που διατηρεί ακόμη επιφυλάξεις όταν δει μία δυναμική γυναίκα. Αυτό μας προκαλεί προβλήματα αδίκως σε πολλά θέματα» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν κατά πόσο ο σεξισμός θα είναι εχθρός της Χίλαρι Κλίντον ή του αντιπάλου της.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:06