search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Έξι απρόσμενες τροφές που «καίνε» το λίπος

27.10.2016 10:36
Χάστε τριπλάσιο λίπος με μια κουταλιά από αυτό το «μαγικό» συστατικό - Media

 

 

 

Αν θέλεις να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου μην σταματάς να τρως! Υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσεις κι εσύ έναν σοβαρό μεταβολισμό. Η αερόβια άσκηση, τρεις φορές την εβδομάδα, είναι ένα βασικό όπλο. Η αλλαγή της διατροφικής σου συμπεριφοράς και η σωστή διατροφή είναι το άλλο. Υπάρχουν κάποιες τροφές που άμεσα ή έμμεσα έχουν ευεργετικό και ενισχυτικό ρόλο στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού με τελικό αποτέλεσμα την καύση λίπους. Βάλε αυτά στο διαιτολόγιό σου και κάψε. 

1 Αμύγδαλα

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity, όσοι κατανάλωσαν 85 γραμμ. αμύγδαλα καθημερινά, μείωσαν το βάρος και το Δείκτη Μάζας Σώματός τους μέχρι και 18%, σε σχέση με τους υπόλοιπους που σημείωσαν πτώση μέχρι το 11%. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπών. Μην ξεπερνάς τα 12 ανά μερίδα. 

2 Κανέλα

Το μπαχαρικό αυτό μπορεί να φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα στην περιφέρεια της μέσης σου. Προσθέτοντας ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλας στο φαγητό σου, αποτρέπεις την αύξηση ινσουλίνης – η οποία συνήθως παρατηρείται μετά την κατανάλωση τροφής και στέλνει σήμα στον οργανισμό σου να αποθηκεύσει, αντί να κάψει το λίπος. Πρόσθεσε λίγη στη βρόμη, το γιαούρτι ή τον καφέ σου. 

3 Μουστάρδα 

Η κουρκουμίνη που δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους. Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κουρκουμά (χρυσόριζα) στο κουνουπίδι σου και να το σερβίρεις ως συνοδευτικό.

4 Πορτοκάλια 

Περιέχει τους «εξολοθρευτές» λίπους που ονομάζονται φλαβόνες και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβόνες σε διάρκεια 14 ετών σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση λίπους στο σώμα τους σε σχέση με τις υπόλοιπες. Κατανάλωσέ τα σαν σνακ σε φέτες, και γιατί όχι; Βάλε και λίγη κανέλα από πάνω να αυξήσεις τα οφέλη!

5 Γλυκοπατάτες 

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν την αύξηση ινσουλίνης με αποτέλεσμα να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα σου. Ψήσε μια μικρή γλυκοπατάτα – περίπου ίση με το μέγεθος 2 σαπουνιών – και γαρνίρισέ τη με κότατζ τσιζ χαμηλό σε λιπαρά.

6 Ελβετικό τυρί 

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο μειώνουν τα ένζυμα που παράγουν λίπος και αυξάνουν την αποσύνθεσή του. Το ασβέστιο λοιπόν, είναι το δυνατό όπλο του ελβετικού τυριού σε σχέση με άλλα τυριά, γι’ αυτό πρόσθεσε μια φέτα στο σάντουιτς ή συνόδεψε τα κρακεράκια σου με αυτό.  

Πηγή: WeFit

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:37