search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:47
MENU CLOSE

«Λευκός καπνός» για τον ανασχηματισμό: Από λεπτό σε λεπτό οι ανακοινώσεις

04.11.2016 17:58
«Λευκός καπνός» για τον ανασχηματισμό: Από λεπτό σε λεπτό οι ανακοινώσεις - Media

 

Σε μεγάλο βαθμό δείχνει να έχει μορφοποιηθεί το νέο υπουργικό σχήμα για το οποίο οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο δίωρο ή τρίωρο, κατά τις νεότερες πληροφορίες.

Οι αλλαγές που ακούγεται πως έχουν οριστικοποιηθεί έχουν ως εξής: 

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μετακινείται στη θέση του υπουργού Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, στη θέση που κατείχε σήμερα ο Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναλαμβάνει χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου αλλά και υπουργού Επικρατείας. 

Η Όλγα Γεροβασίλη αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται να παραμένει στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε αντίθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη, εκτός κυβερνητικού σχήματος φέρεται να είναι ο Νίκος Φίλης, καθώς φημολογείται ότι αρνήθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να μετακινηθεί από το Υπουργείο Παιδείας στο Εσωτερικών. Τη θέση του είναι πιθανό να καταλάβει ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου.

Για το υπουργείο Ενέργειας ακούγεται το όνομα του Γιώργου Σταθάκη (το οποίο ακουγόταν αρχικώς για το Ναυτιλίας, αλλά εκεί ενδέχεται τελικώς να μετακινηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής). Σε ρόλο υπερυπουργού θα αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Στο Παιδείας θα τοποθετηθεί ο Κώστας Γαβρόγλου αφήνοντας εκτός κυβερνητικού σχήματος πιθανότατα τον Νίκο Φίλη.

Στο υπουργείο Εργασίας θα τοποθετηθούν Θεανώ Φωτίου με αναπληρώτρια την συνεργάτιδα του Γιώργου Κατρούγκαλου Εφη Αχτσιόγλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:47