search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Αλλαγές με στόχο το… Μάξιμουμ

16.11.2016 17:35

 

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την επίσκεψη Ομπάμα.

Ας προσθέσουμε μερικά, αποφεύγοντας τις υπερβολές, τις υπέρμετρες εκτιμήσεις και τους ανέξοδους αφορισμούς.

Πρώτα μια δική μας απάντηση – εκτίμηση – στο ερώτημα αν ωφέλησε τη χώρα μας η παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Ασφαλώς και ήταν θετικές οι αναφορές του για τα ελληνικά συμφέροντα, τόσο για τα οικονομικά – χρέος, επενδύσεις, ανάπτυξη – όσο και για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Όποιος δεν το δέχεται αυτό, φοράει παρωπίδες άκρατου κομματικού φανατισμού, βλέποντας κοντόφθαλμα και μίζερα κάθε τι που μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να βγει από την κρίση. Και αυτή η εκτίμηση ισχύει, παρά το φρένο που προσπαθούν να βάλουν οι ισχυροί εταίροι – με πρώτη τη Γερμανία – στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πάρει μια ουσιαστική απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους.

Έτσι λοιπόν, σε ό,τι αφορά την ουσία της επίσκεψης, μόνο θετικά μπορεί να την αποτιμήσει κανείς.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την οργάνωση και την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού, έχουν σημειωθεί πολλά λάθη και φάουλ.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες και σε ευθύνες προσώπων. Έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά.

Ας αρκεστούμε σήμερα σε αυτό.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που το πρωθυπουργικό γραφείο προετοιμάζει τον κ. Τσίπρα για τις δημόσιες εμφανίσεις του με ξένους ηγέτες.

Όσοι δεν έχουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες να φροντίζουν την άρτια παρουσία του πρωθυπουργού σε τέτοιου είδους συναντήσεις κορυφής, ας πάνε λίγο πιο… δίπλα, ή στο σπίτι τους.

Ο Τσίπρας έχει επικοινωνιακό χάρισμα και δυνατότητες που έχουν ξεδιπλωθεί πολλές φορές. Και σε αυτά τα χαρίσματα οφείλεται το ότι πήρε ένα κόμμα στο 3% και το έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Είναι λάθος να βάζουν κάποιοι εμπόδια εξαιτίας των μέτριων ικανοτήτων τους.

Ας αποφύγουμε σήμερα να μιλήσουμε για ονόματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01