22/11/2019 16:20:55

Αλλαγές με στόχο το... Μάξιμουμ

 

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την επίσκεψη Ομπάμα.

Ας προσθέσουμε μερικά, αποφεύγοντας τις υπερβολές, τις υπέρμετρες εκτιμήσεις και τους ανέξοδους αφορισμούς.

Πρώτα μια δική μας απάντηση – εκτίμηση – στο ερώτημα αν ωφέλησε τη χώρα μας η παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Ασφαλώς και ήταν θετικές οι αναφορές του για τα ελληνικά συμφέροντα, τόσο για τα οικονομικά – χρέος, επενδύσεις, ανάπτυξη – όσο και για τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Όποιος δεν το δέχεται αυτό, φοράει παρωπίδες άκρατου κομματικού φανατισμού, βλέποντας κοντόφθαλμα και μίζερα κάθε τι που μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να βγει από την κρίση. Και αυτή η εκτίμηση ισχύει, παρά το φρένο που προσπαθούν να βάλουν οι ισχυροί εταίροι – με πρώτη τη Γερμανία – στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πάρει μια ουσιαστική απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους.

Έτσι λοιπόν, σε ό,τι αφορά την ουσία της επίσκεψης, μόνο θετικά μπορεί να την αποτιμήσει κανείς.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την οργάνωση και την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης, και του ίδιου του πρωθυπουργού, έχουν σημειωθεί πολλά λάθη και φάουλ.

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες και σε ευθύνες προσώπων. Έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά.

Ας αρκεστούμε σήμερα σε αυτό.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που το πρωθυπουργικό γραφείο προετοιμάζει τον κ. Τσίπρα για τις δημόσιες εμφανίσεις του με ξένους ηγέτες.

Όσοι δεν έχουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες να φροντίζουν την άρτια παρουσία του πρωθυπουργού σε τέτοιου είδους συναντήσεις κορυφής, ας πάνε λίγο πιο… δίπλα, ή στο σπίτι τους.

Ο Τσίπρας έχει επικοινωνιακό χάρισμα και δυνατότητες που έχουν ξεδιπλωθεί πολλές φορές. Και σε αυτά τα χαρίσματα οφείλεται το ότι πήρε ένα κόμμα στο 3% και το έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Είναι λάθος να βάζουν κάποιοι εμπόδια εξαιτίας των μέτριων ικανοτήτων τους.

Ας αποφύγουμε σήμερα να μιλήσουμε για ονόματα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.