search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:24
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Κέρκυρα – Αναμειγμένος και τραπεζικός υπάλληλος του νησιού

23.11.2016 12:20
Σύλληψη 56χρονου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου	 - Media

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Κέρκυρα που από το 2010 έκανε ληστείες και κλοπές σε οικείες και καταστήματα του νησιού. Έχουν συλληφθεί δυο Αλβανοί, δύο Έλληνες και μια 44χρονη Αλβανίδα. Ο ένας εκ των δυο Ελλήνων ήταν 44χρονος τραπεζικός υπάλληλος και πληροφορούσε για την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων θυμάτων.

Καραδοκούσαν έξω από τα σπίτια των θυμάτων και οι μισοί ακολουθούσαν και παρακολουθούσαν το θύμα ενώ οι άλλοι έμπαιναν στο σπίτι. Σε μια ληστεία τους πήραν 400 χιλιάδες ευρώ από έναν τουριστικό πράκτορα ενώ από έναν γιατρό του νησιού απέσπασαν 220 χιλιάδες.

Ένας εκ των Αλβανών συλληφθέντων είχε συλληφθεί και το 2001 για ναρκωτικά στη χώρα του. Κατάφερε, άγνωστο πως, να παρουσιάσει πιστοποιητικό θανάτου στις Αλβανικές αρχές και με πλαστα στοιχεία έβγαλε ταυτότητα ομογενή το 2005.

Ο έτερος Αλβανός, σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, «έστησε» εικονικό πλειστηριασμό και απέσπασε τεράστια ποσότητα κατασχεθέντων αλκοολούχων ποσών. Κατέβαλε 25 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 8,250 πήγαν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα στους τελωνειακούς που καταζητούνται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22