search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Χωρίς τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας

24.11.2016 21:57
Στη δικαιοσύνη κατά της ΝΔ προσφεύγει η Όλγα Γεροβασίλη - Media

 

Με τη συζήτηση επί των άρθρων και την ψήφισή του ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εξέταση από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι ο δημόσιος τομέας που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση ήταν εχθρικός στους πολίτες και στους υπαλλήλους. «Η κυβέρνηση πήρε την πολιτική απόφαση να θέσει ένα τέλος σε αυτό το άναρχο, αναξιοκρατικό και γραφειοκρατικό τοπίο. Και αυτό το κάνουμε, γιατί στρατηγικός μας στόχος είναι η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Χωρίς μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι η κινητικότητα δεν θα εφαρμοστεί, διότι δεν θα ετοιμαστούν τα οργανογράμματα των φορέων, τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή θα υλοποιηθεί. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα και θα το κερδίσουμε».

Εκπρόσωποι κυρίως από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ζήτησαν οι μεταθέσεις να είναι υποχρεωτικές, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα κενών λόγω απροθυμίας κάλυψής τους από υπαλλήλους.

«Εδώ η διαφορά μας δεν είναι απλώς ιδεολογική απέναντι στον αυταρχισμό της υποχρεωτικής κινητικότητας. Είναι και πρακτική, αφού η υποχρεωτική κινητικότητα είναι αποδεδειγμένα δυσλειτουργική. Με τον τρόπο αυτό ανθίζει το πελατειακό κράτος, και γεμίζουν τα υπουργικά γραφεία με αιτήματα εξαιρέσεων», απάντησε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου – ζήτημα που έθεσαν από πλευράς ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Ιωάννης Δελής, επειδή βασικό κίνητρο για την υπηρέτηση σε παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, είναι η βαθμολογική προαγωγή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, πρότεινε και τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας να είναι από το ΑΣΕΠ, «αντί η πλειονότητα των μελών να ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον εκάστοτε υπουργό». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50