search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:33
MENU CLOSE

Όρμπαν : Η εκλογή Τραμπ θα βελτιώσει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ουγγαρίας

25.11.2016 10:15
Ο Όρμπαν «βγάζει γλώσσα» στην Ε.Ε.: Όποιος φεύγει μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα» - Media

 

Οι διπλωματικές σχέσεις της Ουγγαρίας με τις ΗΠΑ μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά υπό τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία του με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Μίλησα στο τηλέφωνο με τον νέο αμερικανό πρόεδρο και μπορώ να πω ότι η θέση μας έχει βελτιωθεί αξιοσημείωτα», δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Vilaggazdasag.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι έχει περί πολλού την Ουγγαρία».

Ο Όρμπαν δήλωσε πως ο Τραμπ τον προσκάλεσε για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον σε ημερομηνία που δεν διευκρινίσθηκε.

«Του είπα πως έχω πολύ καιρό να πάω εκεί επειδή με θεωρούσαν ‘μαύρο πρόβατο’», δήλωσε ο Όρμπαν , σύμφωνα με την εφημερίδα. «Γέλασε και είπε πως το ίδιο θεωρούσαν κι αυτόν».

Ο Όρμπαν , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία μετά τη σαρωτική νίκη του στις εκλογές το 2010, συγκρούσθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους για τις μεταρρυθμίσεις του που οι επικριτές του υποστηρίζουν πως έχουν υπονομεύσει τους δημοκρατικούς ελέγχους και τις ισορροπίες στη χώρα.

Τον Ιούλιο ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έγινε ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που εξέφρασε σαφή προτίμηση για τον Τραμπ και είπε στη συνέχεια πως τα σχέδια της Δημοκρατικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, για την εξωτερική πολιτική θα ήταν «θανάσιμα» για την Ουγγαρία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Όρμπαν δήλωσε πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών σηματοδότησε το τέλος μιας περιόδου «φιλελεύθερης μη δημοκρατίας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:32