search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Η τρομακτική άνοδος του Λευκού Εθνικιστικού Κινήματος

26.11.2016 16:14
Η τρομακτική άνοδος του Λευκού Εθνικιστικού Κινήματος - Media

 

Λίγο μετά τη νίκη του στις αμερικάνικες εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ χρειάστηκε να πάρει αποστάσεις από ένα βίντεο που έδειχνε κοντοκουρεμένους νεαρούς εθνικιστές να τον αποθεώνουν σε συνέδριο φωνάζοντας ρυθμικά «Ζήτω ο Τραμπ, ζήτω ο λαός μας, ζήτω η νίκη» (Hail Trump, hail our people, hail victory).

Ανάμεσα στο παράξενο μίγμα ανθρώπων που απαρτίζουν τους θαυμαστές της alt right, και η αμερικανοβιετναμέζα σταρ των social media, Τίλα Τεκίλα, η οποία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τη συμπάθεια της προς τον ναζισμό και τον Χίτλερ προσωπικά. Το περασμένο Σάββατο πάντως, που η Τεκίλα χαιρετούσε ναζιστικά χαμογελώντας προς την κάμερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της alt-right, το twitter της έκλεισε τον λογαριασμό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκηρύξει δημόσια, παρόλο που τον υποστήριζαν προεκλογικά, δηλώνοντας ότι δε νιώθει υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των λευκών εθνικιστών. Παρόλα αυτά, έχει διορίσει στον Λευκό Οίκο ως σύμβουλό του, τον Στίβεν Μπάνον, ο οποίος μέχρι πρότινος διοικούσε το σάιτ breitbart, το οποίο ο ίδιος διαφήμιζε ως πλατφόρμα της alt-right.

Τι επιδιώκει η Alt Right

Tο κίνημα λειτουργεί ως δεξαμενή συγχώνευσης ακροδεξιών απόψεων διαφόρων ρευμάτων, από εθνικιστές μέχρι αντισημίτες και ρατσιστές. Θέλει να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής τη λεγόμενη «λευκή ταυτότητα», όπως επιδιώκουν παρόμοια κινήματα στην Ευρώπη.

Στη συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου, αρκετοί απ’ τους 250 παριστάμενους προσπάθησαν να πάρουν αποστάσεις απ’ τη ναζιστική ιδεολογία. Μίλησαν για μια υποτιθέμενη περιθωριοποίηση των Λευκών και ζήτησαν το διαχωρισμό των ανθρώπων κατά φυλή (segregation) με «ειρηνικό τρόπο», όπως συνεχώς επεσήμαιναν.

Ο κεντρικός ομιλητής, Σπένσερ τόνισε ότι αποστολή της Alt Right είναι να επηρεάσει με τις αξιώσεις της την πορεία της διακυβέρνησης Τραμπ. Απαίτησε δε να απαγορευτεί η μετανάστευση στις ΗΠΑ για 50 χρόνια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50